Renovatie Lokerse postgebouw toegewezen aan Bressers Architecten

LOKEREN. Het Lokerse stadsbestuur kocht begin dit jaar het oude postgebouw aan de markt. Meteen werd er werk gemaakt van verfraaiings- en herstellingswerken aan de gevel. Nu is er ook een ontwerper voor de renovatiewerken aangesteld en kunnen de studies rond de werken starten. Het gaat om een totaalrenovatie met aandacht voor de architectuur en erfgoedwaarde. Archictenbureau Bressers Architecten won het project met een voorstel dat 3 miljoen euro zal kosten. 

Na de renovatie zal de Dienst Toerisme en het stadsarchief op het gelijkvloers een plaats krijgen. De resterende ruimte van het gebouw zal benut worden voor het inrichten van vergader-, expo- en ontmoetingsruimtes. Ook de gemeenteraad zal er maandelijks samenkomen. De opening van het vernieuwde postgebouw wordt voorzien begin 2023.

Bressers Architecten is bekend van onder meer de restauratie en herinrichting van het stadhuis van Gent, de restauratie van de Sint-Baafskathedraal en het ontwerp van het nieuw bezoekerscentrum voor het Lam Gods. Het project van de heropbouw en herbestemming van de Sint-Niklaaskerk te Westkapelle is recent genomineerd voor de Onroerenderfgoedprijs 2020. Momenteel werkt het team van BLAD aan het ontwerp voor de herbestemming van de Sint-Jozefkerk (Spoele). (mb)

 

Lees ook:

Dubbele versterking voor SC Lokeren-Temse

TEMSE. Voetbalploeg SC Lokeren-Temse heeft twee nieuwe spelers weten te strikken. Het gaat om de 21-jarige Belselenaar Yassin Ben Omar en de 33-jarige Ebrahima Ibou Sawaneh, kortweg Ibou. 

Fasewissel in renovatiewerken E34

REGIO. Bij de werken van de Oosterweelverbindingen starten er komend weekend een nieuwe fase. Zo zal in de nacht van vrijdag 28 augustus op zaterdag 29 augustus de rijbaan richting Zelzate er hoogte van...

Lokerse bubbels in het park

LOKEREN. De stad Lokeren en SLX Sound, Light & Video Rental hebben samen ‘Bubbels in het park’ op touw gezet, een coronaveilig openluchtplatform in het Joséphine-Charlottepark voor de Lokerse...

11-juli boodschap van Lokerse burgemeester

Naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag, 11 juli, richt de Lokerse burgemeester Filip Anthuenis een boodschap over mildheid, respect en subsidiariteit aan de bevolking. 

Corona-update (26.06.2020)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn momenteel 7 personen opgenomen in AZ Nikolaas en AZ Lokeren die besmet zijn met COVID-19. Hiervan wordt niemand behandeld op intensieve zorgen. Wel is er nog 1 extra...