Slotevenement expo Frontleven Wereldoorlog I in 3D

SINT-NIKLAAS. Zondag 3 februari 2019 staat in SteM Zwijgershoek volledig in het teken van de tentoonstelling 'Frontleven Wereldoorlog I in 3D'. De laatste dag van deze spectaculaire tentoonstelling is er een met verschillende evenementen. Zo zullen docenten en leerlingen van de Sint-Niklase Muziekacademie regelmatig de Last Post brengen. De koks van de naburige horecazaak Marcel laten de bezoekers proeven van hun heerlijke ‘oorlogse wortelsoep’. Deze is gratis op afgifte van een ratsoenbon. Re-enactors zullen het soldatenbestaan tijden Wereldoorlog I weer tot leven wekken. Doorlopend is er de 3D-filmvoorstelling ‘Frontleven Wereldoorlog I’.

Daarnaast is er de lezing ‘Het elfde uur’ door historicus en auteur Pieter Serrien. Op 11 november 1918 zwegen de wapens stipt om 11 uur. Na 1.561 dagen kwam de Eerste Wereldoorlog ten einde. Pieter Serrien schetst uur per uur de duizelingwekkende geschiedenis van de zeer gewelddadige laatste 24 uren van de oorlog, waarop er nog meer van 2.700 mensen sneuvelden.

De blikvanger is een replica van een tank uit de Eerste Wereldoorlog. Het gaat om de statische presentatie van een indrukwekkende replica van een Britse Mark IV tank uit Wereldoorlog I. Een vereniging bouwde de tank na die in het Interbellum de blikvanger was op het dorpsplein van Poelkapelle. (mb)

 

Lees ook:

Stedelijke musea open morgen in veilige modus

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase musea SteM Zwijgershoek, het Mercatormuseum en de Salons heropenen morgen, dinsdag 19 mei, de deuren voor individuele bezoekers, gezinnen en kleine vriendengroepen....