Nieuwe McDonaldâs restaurant opent vandaag
Om het uur zijn alle werknemers er verplicht hun handen te wassen en met een gel in te smeren. Een kraantje is er niet aan de wasbak, een pedaal wordt met de voet ingedrukt zodat met de hand niets wordt aangeraakt. We konden ook de frigo’s inkijken en de versheid van alle producten vaststellen. En hoe de bakolie regelmatig automatisch wordt gezuiverd. We weten nu ook dat heel wat mensen wel verkeerde opvattingen hebben over McDonald’s en ook met vragen zitten.
Maar deze vestiging is er bijna twintig jaar. Wat wordt het nu in Burcht? Olivier Van den Bossche zei dat elke vestiging ter wereld nagenoeg op dezelfde manier werkt. Alle procedures zijn afgestemd op 100 % kwaliteit en controle. Door al wie wil, achter de schermen te laten kijken, wil dhet Management van McDonald’s dat op een geloofwaardige manier tonen. Managing Director Stephan de Brouwer mag dan ook stellen:
En dan is er die fameuze vraag: wat zit er in de hamburgers van McDonalds? Daar zijn al heel wat fabeltjes over verteld. We weten u wel beter en kennen het lekkere en eenvoudige geheim: het is 100 % puur rundvlees, afkomstig van de gespierde voorflanken van runderen. Het wordt gemalen tot een lekkere gehakte biefstuk. Zonder toevoeging van bewaarmiddelen, kleurstoffen, smaakmakers of wat dan ook.
De nadruk werd er ook op gelegd dat 45 % van Belgische runderen komt en andere landen zijn Nederland en Ierland. Dat het vlees uit Amerika over komt is dus een lacher. Elk jaar wordt meer dan 1 miljoen keer gecontroleerd of de hamburgers aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Bij het grillen worden ook geen vetstoffen gebruikt zodat de natuurlijke smaak van het rundvlees blijft.
Olivier Van den Bossche legde er ook de nadruk op dat McDonald’s een echt bedrijf van hier is. Burcht wordt het 61ste restaurant. 60 van hen worden gerund door lokale, zelfstandige ondernemers. Ze stellen een 2.200 mensen te werk. En wat meer is, bijna de helft van het rundvlees komt van meer dan 1000 veeboeren uit heel België; al de broodjes worden gebakken in Olen en ook de frietjes zijn Belgisch. En de Derde Wereldraad zal het ook wel graag horen dat de koffie gemaakt wordt van duurzamer koffiebonen van boeren die er een eerlijke prijs voor kregen.
Na de officiële opening van het 61ste McDonald’s restaurant door burgemeester Willy Minnebo en, Franchisehouder William Schietekat zal de vestiging Burcht op vrijdag 2 april ook worden geopend voor het publiek. McDonald’s Burcht creëerde 40 nieuwe jobs. Het is ook uitgerust met het eerste publieke oplaadpunt voor elektrische voertuigen in het Antwerpse. Het eerste werd in december 2009 geplaatst op de parking van McDonald’s restaurant in Maasmechelen.
Hoe het restaurant van Burcht werkt en is uitgerust zullen we tijdens de officiële opening vernemen. (Rolf Duchamps)