Prins Patrick leidt Carnaval 2010 bij de Orde van Mercator

Image
Prins Patrick wordt officieel geïnstalleerd.

RUPELMONDE. In het Gildenhuis van Rupelmonde werd door de Orde van Mercator tijdens het Prinsenbal de officiële Prinsaanstelling van Prins Carnaval Patrick I van Groot-Kruibeke georganiseerd. Samen met zijn eredames Ina Van Reinenbergh en Carine De Kerf, nam hij de scepter over van Prins Filip I.  Deze werd de voorbije jaren jaren driemaal Prins en werd nu ook gekroond tot Keizer Filip I van Groot-Kruibeke.  Deze taak zal hij vervullen samen met zijn eredame en zus Katrien Van Landeghem.  Hij wordt de opvolger van Keizer Hypoliet die 5 jaar geleden voorzitter werd van de Orde van Mercator en zich daardoor meer op de organisatie heeft toegelegd.

De nieuw Prins Carnaval van de Orde van Mercator is  Patrick Buytaert Patrick die als kind opgroeide  in café De Reisduif die door zijn grootouders werd uitgebaat in de jaren zeventig - tachtig van de vorige eeuw. De ouders van Patrick hielpen mee in het café en zo kwam hij in het carnavalleven terecht. "Ik heb carnaval altijd weten te appreciëren. Daarom was het altijd al een droom van mij geweest om ooit Prins carnaval te zijn van ons dorp Rupelmonde."

Image
Schepen Dirk De Ketelaere kroont Filip tot Keizer.

Patrick is nu 31 jaar en het is zo ver. Hij is tewerkgesteld als nachtpompist op een tankstation langs de autosnelweg .  Zijn hobby’s zijn voornamelijk Biljarten en de laatste maanden zeker en vast ook zich inzetten voor Carnaval als comitélid van de Orde van Mercator.

 

eredames

Eredame Carine De Kerf (44) woont in Steendorp en is full-time onthaalmoeder en met kindjes bezig zijn is voor haar de grootste hobby. Die liefde vond een oorsprong bij de geboorte van haar neefje Patrick, de allereerste jongen in de familie die dan ook haar ‘favoriet’ werd.  En dat neefje is nu Prins Carnaval van Rupelmonde.
"Na 31 jaar zijn wij nog steeds twee handen op één buik", zegt Carine "Patrick droomde er al jaren van om Prins te zijn en heeft altijd gezegd dat ik dan zijn eredame mocht zijn en zoals je kan zien, is hij een man zijn woord."
Carine nam dan ook zeer graag de taak van eredame aan. En wat meer is, ze doet het samen met Ina de vrouw van Patrick. Een heus familietrio toch. "Ik ben best wel trots op mijn kleine oogappel van toen", zo besloot Carine.

Image
De twee Keizers links Keizer Hypoliet en rechts de nieuwe keizer Filip.

De andere eredame heet dus Ina Reinenbergh (32) uit Rupelmonde. Ze vervult de taak van Shopdame in tankstation Texaco langs de E17,  ter hoogte van Kruibeke. "Mijn werk aanschouw ik als mijn hobby, vermits ik dit na bijna 12 jaar, nog steeds graag doe. Maar mijn kleine meid, Yinthe, dochtertje van bijna 5 jaar, vraagt veel tijd en energie."
Ze heeft interesses voor computer, muziek, af en toe een concertje meepikken en recent is er nu carnaval bijgekomen als een zeer grote hobby. "De dag dat mijn vriend Patrick het besluit nam om Prins te zijn, leek het voor hem vanzelfsprekend dat ik hem bijstond in deze droomperiode, maar voor mijn persoontje was dit helemaal niet vanzelfsprekend... vermits ikzelf voordien totaal geen voeling had met carnaval. Maar dat kan nu absoluut niet meer gezegd worden, als eredame van Prins Patrick I."

Nu Ina steeds verder en verder in het carnavalleven stapt, stelt ze vast dat het carnavalwereldje haar erg bevalt. Dat had ze nooit kunnen denken. "Maar dat goede gevoel is mede gekomen dankzij de fantastische groep waarin ik terecht gekomen ben", zo besluit ze. (Rolf Duchamps)

 

Image
De prins 2010 Patrick en zijn eredames Carine en Ina.

 

 

 

Lees ook:

De belangrijke elementen van de 52 meter lange carnavalswagen van Nabukodonosor.KRUIBEKE. De Kruibeekse Carnavalvereniging Nabukodonosor bestaat 22 jaar en in de carnavalstoeten is het duidelijk te...

TEMSE. Het gemeentelijk carnavalcomité is klaar voor de viering van carnaval 2010. Het is reeds voor de 33ste keer dat Temse wordt ondergedompeld in de carnavalsfeer en vandaar dat de...

Op 14 februari zal burgemeester Denert de gemeentesleutel weer overhandigen aan de Prins Carnaval die dan de macht in handen neemt.RUPELMONDE. In Rupelmonde krijgt het carnavalgebeuren ook in 2010...

Vorig jaar liep Sven Nys mee in de Kieldrechtse carnavalstoet. (archieffoto)KIELDRECHT. Traditioneel sluit Kieldrecht het Wase carnavalseizoen af. Op zondag 5 april trekt een stoet van 50 groepen en...

BURCHT/ZWIJNDRECHT. Voor het eerst zal in de gemeente een heuse carnvalstoet uitgaan op zaterdag 21 februari. Daar zorgt de Carnavalvereniging ‘De Knuffelberen’ voor. Henri Van Vlem is...

TEMSE. Carnaval begint te leven en in Temse zijn er twee kandidaten om mee te dingen naar de titel van Prins. Dat zijn Bart Verbruggen en Jordy Van Eyk.