Carnavalviering onder het motto ‘3x11jaar’

TEMSE. Het gemeentelijk carnavalcomité is klaar voor de viering van carnaval 2010. Het is reeds voor de 33ste keer dat Temse wordt ondergedompeld in de carnavalsfeer en vandaar dat de organisatoren er het motto '3x11 jaar' hebben aan toegevoegd. Een 11 heeft in de carnavalwereld een erg belangrijke betekenis.

Het programma 2010 begint op zaterdag 30 januari om 14u30 met de aanstelling van Carnavalprins Davy I in de feestzaal van het gemeentehuis op de Markt. Maar de Prins en zijn Eredames Christine en Katleen nodigen iedereen verder uit op het Prinsenbal dat die dag om 21u begint in café De Sportvrienden in de Gasthuisstraat 35.
Het Gemeentelijk Carnavalcomité, dat wordt geleid door Dirk Mettepenningen, heeft in februari ook twee activiteiten gepland. Zo wordt op vrijdag 12 februari om 15u een bezoek gebracht aan de school op de Velle en op zaterdag 20 februari bezoeken de carnavalvrienden om 14u30 het rustoord De Reiger in de Cl.D’Hooghelaan 8.

En dan komt dé carnavalmaand maart er aan. Vrijdag 5 maart staat in het teken van de schoolcarnavalstoeten met om 14u aan de Sint-Amelbergheschool, om 14u30 aan de Hollebeekschool en om 14u30 aan de Vierklaver.
Zaterdag 6 maart wordt het Kindercarnaval gevierd  dat begint om 14u30 in de feestzaal van het gemeentehuis op de Markt. Zaterdag is ook de dag van de Kroegentocht langs de plaatselijke herbergen maar wel zonder muzikale omlijsting. De tocht begint om 20u.

Zondag 7 maart is de dag van de 33ste Carnavalstoet die om 14u30 aan de Wilfordkaai zal vertrekken. Vooraf worden de Prinsen en de Genodigden reeds om 13u30 in het Gemeentehuis ontvangen. Op de Markt zal een eretribune staan waar de genodigden de stoet kunnen schouwen.
Om 19u30 volgt de prijsuitreiking na de ‘Beoordeling door deelnemende groepen’ op de Markt. En om 20u vertrekt er weer een Kroegentocht.

Als afsluiter wordt maandag 8 maart op de Markt de prijsafroeping gehouden na de ‘De beoordeling door Jury Temse’. Daar volgt dan ook aan de pui van het gemeentehuis de ‘Verbranding van de Azijnzeker’. Om 20u30 start de Kroegentocht.
Niet vergeten dat op zaterdag 6, Zondag 7 en maandag 8 maart op de Markt ook de Carnavalfoor te bezoeken is. (Rolf Duchamps)
 

 

Lees ook:

De belangrijke elementen van de 52 meter lange carnavalswagen van Nabukodonosor.KRUIBEKE. De Kruibeekse Carnavalvereniging Nabukodonosor bestaat 22 jaar en in de carnavalstoeten is het duidelijk te...

Prins Patrick wordt officieel geïnstalleerd. RUPELMONDE. In het Gildenhuis van Rupelmonde werd door de Orde van Mercator tijdens het Prinsenbal de officiële Prinsaanstelling van Prins Carnaval...

Op 14 februari zal burgemeester Denert de gemeentesleutel weer overhandigen aan de Prins Carnaval die dan de macht in handen neemt.RUPELMONDE. In Rupelmonde krijgt het carnavalgebeuren ook in 2010...

Vorig jaar liep Sven Nys mee in de Kieldrechtse carnavalstoet. (archieffoto)KIELDRECHT. Traditioneel sluit Kieldrecht het Wase carnavalseizoen af. Op zondag 5 april trekt een stoet van 50 groepen en...

BURCHT/ZWIJNDRECHT. Voor het eerst zal in de gemeente een heuse carnvalstoet uitgaan op zaterdag 21 februari. Daar zorgt de Carnavalvereniging ‘De Knuffelberen’ voor. Henri Van Vlem is...

TEMSE. Carnaval begint te leven en in Temse zijn er twee kandidaten om mee te dingen naar de titel van Prins. Dat zijn Bart Verbruggen en Jordy Van Eyk.