Orde van Mercator klaar voor fantastische carnavaldagen

Image
Op 14 februari zal burgemeester Denert de gemeentesleutel weer overhandigen aan de Prins Carnaval die dan de macht in handen neemt.
RUPELMONDE. In Rupelmonde krijgt het carnavalgebeuren ook in 2010 weer kleur en glorie door de onvolprezen Orde van Mercator die aan de 49ste uitgave toe is en volgend jaar dus het gouden jubileum zal vieren.
Op zaterdag 30 januari om 21 u begint in de feestzaal van het Gildenhuis het Prinsenbal waarbij DJ Steven Van Geel voor de omlijsting zorgt. Goed om weten: de inkom is gratis.

Rond 23u volgt daar dan de plechtige aanstelling van Prins carnaval Patrick I van Rupelmonde.  Hij zal bij deze taak bijgestaan worden door zijn eredames: Ina Reinenbergh en Carine De Kerf. 

Image
het bekende logo van de Orde van Mercator
De 49ste Carnavalstoet van Rupelmonde gaat door op  zondag 14 februari, vertrek om 15u. De stoet baant zich dan een weg doorheen het gezellige Scheldedorpje waar het Mercatorplein de meest centrale plaats zal zijn van het gebeuren.

De 21ste Mercatorworp van op het balkon van het oud-gemeentehuis in Rupelmonde is traditionaal op maandag. Dit jaar op  maandag 15 februari om 20u30. Aansluitend wordt de kroegentocht gestapt langs de Rupelmondse cafés onder begeleiding van muziekkorps Mosella uit Gent.

De Orde van Mercator wordt geleid door voorzitter Hippoliet Foubert, secretaris: Veronique Ost, Penningmeester: An Clijmans en de leden: Charlotte Bries, Patrick Buytaert, Leo Claessens, Anny Cortebeek (ere-voorzitter), Ria De Bruyne, Paul De Lamper, Natasja De Roeck, Tim De Schepper, Robby De Winter, Livien Foubert, Dimitri Geerts, Christophe Ost, Johan Ost, Caroline Poetsch, Valère Raemdonck, Chantal Van Britsom, Sonja Van den Bergh, Veerle Van den Broeck, Nick Van Laeken, André Van Hoyweghen, Filip Van Landeghem, Jolien, Kristof en Filip Van Mieghem en Philippe Westerlinck.

Veiligheid tijdens de Carnavalstoet is in handen van: Leo Claessens, Paul De Lamper, Robby De Winter, Hilaire Stuer, Patrick Van Acker, Nick Van Laeken en Philippe Westerlinck.
o.l.v. Franky De Keersmaeker.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

De belangrijke elementen van de 52 meter lange carnavalswagen van Nabukodonosor.KRUIBEKE. De Kruibeekse Carnavalvereniging Nabukodonosor bestaat 22 jaar en in de carnavalstoeten is het duidelijk te...

Prins Patrick wordt officieel geïnstalleerd. RUPELMONDE. In het Gildenhuis van Rupelmonde werd door de Orde van Mercator tijdens het Prinsenbal de officiële Prinsaanstelling van Prins Carnaval...

TEMSE. Het gemeentelijk carnavalcomité is klaar voor de viering van carnaval 2010. Het is reeds voor de 33ste keer dat Temse wordt ondergedompeld in de carnavalsfeer en vandaar dat de...

Vorig jaar liep Sven Nys mee in de Kieldrechtse carnavalstoet. (archieffoto)KIELDRECHT. Traditioneel sluit Kieldrecht het Wase carnavalseizoen af. Op zondag 5 april trekt een stoet van 50 groepen en...

BURCHT/ZWIJNDRECHT. Voor het eerst zal in de gemeente een heuse carnvalstoet uitgaan op zaterdag 21 februari. Daar zorgt de Carnavalvereniging ‘De Knuffelberen’ voor. Henri Van Vlem is...

TEMSE. Carnaval begint te leven en in Temse zijn er twee kandidaten om mee te dingen naar de titel van Prins. Dat zijn Bart Verbruggen en Jordy Van Eyk.