Burgemeester Minnebo kookt Turks
Nochtans werd er door een lamsvidee toch een Vlaamse toets aan gegeven. We zagen de burgemeester aan het werk toen hij in de pan de krielaardappeltjes aan het bakken was. En dat leek hem wel goed te bevallen. Maar hij moest wel toegeven dat hij helemaal geen kok is maar met de hulp van personeel toch kan meewerken aan het kookvuur. Het was Christine De Maere die aan zijn zijde bewoog om alles op punt te houden. “Neen, alleen zou ik het niet kunnen
“Het is hier echt een uitgebreid diner”, merkte de burgemeester op.” We hebben een aperitief met raki en appelmojito en traditionele versnaperingen. We drinken Turkse wijnen het dessert is helemaal Turks”. De bediening gebeurde door personeel van de gemeente geleid door Dirk Verelst.
Op het tweede verdiep van het AC werd een heus restaurant ingericht, met aangepaste versiering er bij. Schitterend gedekte tafels en aan de kant de Turkse vlag. Met 104 'eters' zat alles vol en elk jaar wordt een honderdtal personen toegelaten. “Voor meer is er geen plaats maar ik ben er zeker van dat er nog heel veel mensen ook wel wilden komen. Er was zelfs een wachtlijst”, zei Willy Minnebo.
Het menu dat burgemeester Minnebo uit zijn keuken toverde bestond uit een aperitief met raki (uitgesproken als rakke) of een alcoholische drank van 45 % met anijssmak en het is zowat de volksdrank van Turkije. En de appelmojito was een mengeling van limoensap, muntblaadjes, suiker en appelsap.
Het dessert bestond uit Lokum of anders gezegd 'Turks Fruit', een zeer zoete lekkernij die veel in Turkije, Cyprus en ook in Griekenland en Albanië wordt gegeten. Het bestaat voor een groot deel uit suiker, fruit, kokos, gelei en soms wat nootjes en het kan verschillende kleuren hebben. Kortom, alles smaakte naar nog! (Rolf Duchamps)