Betere toegankelijkheid voor Middenvijver

Image
Ingang langs de Blancefloerlaan aan de tramterminus.
ZWIJNDRECHT/LINKEROEVER. De ingangen van het heringericht natuurgebied Middenvijver, zowel aan de tramterminus als aan de Charles De Costerlaan, laten te wensen over. De boordstenen maakten het fietsers en rolstoelgebruikers moeilijk het gebied binnen te rijden. Maar BAM heeft er nu een aannemer heen gestuurd om aan de twee ingangen aanpassingen uit te voeren. Daarmee zal alles klaar zijn om een eerste volledige lente wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers uit te nodigen.

Image
De ingang langs de Charles De Costerlaan waar ook de boordstenen zullen worden verlaagd en eveneens een afgebakend fietspad zal komen.
De ingang aan de Charles De Costerlaan krijgt een afgebakend fietspad op de zijrijbaan. Dat was ook noodzaak want de fietser rijdt daar eigenlijk een beetje verloren op de rijbaan. Daarnaast worden de boordstenen verlaagd aan deze ingang en aan de hoofdingang aan de P&R op de Blancefloerlaan. Tijdens de werken blijft Middenvijver toegankelijk en zal er nauwelijks hinder zijn.

Image
Er is nog meer werk zoals een stuk weggespoelde wandelwegweg.
Het heringerichte natuurgebied Middenvijver werd in juni 2008 door BAM overgedragen aan het agentschap Natuur en Bos. In het droog en opgespoten gebied had BAM het jaar voordien een waterplas van 6 hectare, 2 hectare waterlopen, 42.000 nieuwe bomen, planten en struiken en wandel- en fietspaden aangebracht. De herinrichting van Middenvijver maakt deel uit van het Park Linkeroever en kadert binnen het Masterplan Mobiliteit Antwerpen.

Image
Ook ’s winters blijft het aangenaam wandelen aan de Middenvijver.
Het nodigt er zeker uit tot een wandeling en bewoners van verder het Waasland in kunnen steeds komen kennis maken met de Middenvijver. Met tram 3 te nemen aan de terminus Melsele, komt men zo tot aan de P&R Blancefloerlaan en daar is meteen ook de ingang. Het is dan mogelijk tot aan de Charles De Costerlaan te wandelen en ware het niet dat die drukke baan naar de E34 er lag, het zou mogelijk zijn om zo het Sint-Annabos binnen te stappen. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Een mooi beeld in de natuur met in het water de vistrappen.ZWIJNDRECHT/LINKEROEVER. De vakantiedagen kunnen nog een aangenaam tintje krijgen door een bezoek aan de Middenvijver op Linkeroever, een...

Minister Van Brempt onthulde de immense foto van het gebied en verklaarde Middenvijver officieel geopend.LINKEROEVER/ZWIJNDRECHT.  Op zondag 8 juni heeft Vlaams minister Kathleen Van Brempt het...

Minister Van Brempt tijdens haar toespraak bij de inhuldiging van de Middenvijver. Ze wil een 'zuivere' Lange Wapperbrug.LINKEROEVER/ZWIJNDRECHT. Ter gelegenheid van de opening van het natuurpark...