Oxfam Wereldwinkel Kruibeke opent op 11 december!

ImageKRUIBEKE. De Wereldwinkel van Kruibeke werd al aan de pers voorgesteld maar pas op donderdagavond 11 december is de openingsreceptie in het kasteel van Wissekerke. Het ganse weekend van 12, 13 en 14 december is de Wereldwinkel in de Rupelmondestraat open.Momenteel is er nog heel wat werk voor de boeg. De  vrijwilligers werken nog hard om alles voor de opening van de wereldwinkel klaar te krijgen: de inrichting van de winkel, de aankoop van alle producten en de organisatie van de openingsreceptie.

In de zomermaanden kwam enkele enthousiaste Kruibekenaars samen om te brainstormen over een Oxfam Wereldwinkel in Kruibeke. Ze gingen raad vragen bij de vrijwilligers van de Wereldwinkel van Linkeroever. Het gemeentebestuur werd aangesproken om dit project mee te helpen organiseren en de gemeente was bereid om een geschikte locatie te voorzien. Steeds meer vrijwilligers boden zich aan om van de nieuwe Wereldwinkel een succes te maken.

In september organiseerde de kerngroep van de Kruibeekse Oxfam Wereldwinkel samen met het nationaal secretariaat van Oxfam een informatieavond voor alle vrijwilligers. Daar werd de doelstelling van Oxfam Wereldwinkel toegelicht en een reeks producten voorgesteld.

Na een zoektocht van enige maanden werd dan toch een geschikte locatie gevonden voor de Oxfam Wereldwinkel. Het gemeentebestuur stelde een gedeelte van de vroegere pastorij van Bazel ter beschikking. Tijdens de jongste gemeenteraad werd dit contract door een zeer grote meerderheid goedgekeurd.
De kerngroep besliste in afspraak met het gemeentebestuur om administratief te starten onder de vleugels van de Oxfam Wereldwinkel van Antwerpen. Deze constructie heeft een reeks praktische voordelen : alle administratie inzake BTW, VZW-wetgeving en andere verplichtingen gebeurt door Wereldwinkel Antwerpen.

Net zoals alle Oxfam Wereldwinkels behoudt de Wereldwinkel van Kruibeke een autonome werking en zal zo snel mogelijk een officiële erkenning aanvragen bij het nationale secretariaat van Oxfam Wereldwinkel.

Samen met de technische dienst van de gemeente werkt de kerngroep samen met de andere vrijwilligers hard aan de inrichting van de winkel. Momenteel wordt er duchtig gekuist, geboend, geschilderd en getimmerd. De deadline komt korter bij, maar zowel de voorraadruimte als de winkel zullen tegen 10 december klaar zijn.
Steeds meer vrijwilligers bieden zich aan om mee te werken. De uurroosters van de eerste weken zijn ondertussen al ingevuld. De winkel zal elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag open zijn van 14 tot 17u30.

Een folder van Oxfam Wereldwinkel zat reeds in de bus van alle Kruibekenaren. Daar werden alle producten en ook de speciale kerst- en eindejaarsproducten voorgesteld met natuurlijk een oproep om de Kruibeekse Wereldwinkel te komen bezoeken.

Op donderdagavond 11 december organiseert de kerngroep samen met het gemeentebestuur voor een reeks genodigden een openingsreceptie in het kasteel van Wissekerke. De burgemeester en schepen van ontwikkelingssamenwerking zullen namens het gemeentebestuur het woord voeren. Koen Vanboxstal, gedelegeerd bestuurder van Oxfam Wereldwinkel nationaal, zal met plezier Kruibeke welkom heten bij de steeds groter wordende Oxfam Wereldwinkel familie. Natuurlijk is er die avond ook de mogelijkheid de nieuwe winkel in de Rupelmondestraat te bezoeken.

Tijdens het openingsweekend van 12, 13 en 14 december is de wereldwinkel doorlopend open, vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u en zondag van 10u tot 16u. Hopelijk wordt dit openingsweekend een echte overrompeling.
Oxfam Wereldwinkel : eerlijke producten aan eerlijke prijzen.Dankzij de nieuwe Oxfam Wereldwinkel kan elke Kruibekenaar in de eigen gemeente terecht om eerlijke producten aan eerlijke prijzen te kopen. Want dit is de echte doelstelling van Oxfam Wereldwinkel : producenten van landbouw- en andere producten uit arme landen kunnen rechtstreeks aan Oxfam leveren. Deze producten beantwoorden ook aan een aantal sociale en ecologische criteria. De producenten krijgen hiervoor een betere prijs dan via het gangbare economische systeem.
De kerngroep bestaat uit Ciske Vekeman Greta Van Meervelde, Ludgarde Van Hulle, Stanny Geerts, Nini Cautreels, Jos Stassen en Pia De Monie. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Oxfam zocht wat er achter een lekker stuk chocolade zit en vond kindslavernij...BEVEREN. Oxfam Wereldwinkel Beveren vzw, werkt zaterdag 8 mei mee aan een actie voor "kindvriendelijke...

SINT-NIKLAAS. Zaterdag 8 mei is internationale dag van de Fair Trade. De oxfamwereldwinkels steunen de bijhorende campagne 'Tegen slavernij in de cacaoteelt' voor kindvriendelijke chocolade....

SINAAI. Vanaf vandaag staat de Oxfam Wereldwinkel Belsele opnieuw op de maandelijkse boerenmarkt op de Dries in Sinaai. Een ploeg vrijwilligers tekent er tot en met oktober elke tweede zaterdag van...

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas mag zich sinds december 2008 fairtradegemeente noemen. Dat betekent dat de stad en tal van verenigingen en bedrijven zich inzetten voor een eerlijke prijs voor producten...

SINT-NIKLAAS. Afgelopen zaterdag, 26 april 2008, vierde Oxfam Wereldwinkel haar twintigjarige aanwezigheid in de ballonstad. In die twintig jaar is er hele evolutie op te merken. Dat bleek uit de...

de Oxfamwinkel in de HeistraatSINT-NIKLAAS. Zaterdagavond zullen de oud-voorzitters Leo Foubert, Yves Bocklandt en Philip Claes en de huidige voorzitter Valerie de Slegte van Oxfam Wereldwinkels in...