Ook Wase dames in Omloop Het Nieuwsblad

Image
Nana Steenssens (Zwijndrecht) weer klaar voor een nieuw seizoen.
WAASLAND. De Omloop van Het  Nieuwsblad voor dames werd door 166 stuks gereden, en dat op dezelfde dag als de heren profs. De rensters kregen zeven hellingen en talrijke kasseistroken voor de wielen geschoven. Moregemplein, Tiegemberg, Kluisberg, Côte de Trieu, Edelareberg, Wolvenberg en Molenberg zouden wel voor de nodige schiftingen zorgen.

Image
De Wase Cindy Vandermeulen die dit seizoen uitkomt bij Royal Antwerp
Er waren meerdere valpartijen  en aan de Tiegemberg kwam onder andere Grace Verbeke (Lotto-Belisol Ladiesteam) zwaar ten val en ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daarna volgde Karine Copejans van het Beneluxteam Temse.

Door het hoge tempo bleven nog slechts 29 dames over die de finale ingingen en ook naar de eindstreep schoten. De aankomstzone was bergop en daarin toonde de Nederlandse Suzanne de Goede (Equipe Nürnberger Versicherung) zich de sterkste voor de Italiaanse Noemi Cantele (Bigla Cycling Team), eerste Belgische was Kelly Druyts (Topsport Vlaanderen Thompson Ladiesteam), Nana Steenssens uit Zwijndrecht (Royal Antwerp Bicycle Club) eindigde knap 50ste op 2'45", Lieve Koninkx (Benelux Team) 100ste op 13'34" en Cindy Vandermeulen (Royal Antwerp Bicycle Club) 108ste.

Image
Aankomst van Nana Steenssens (in midden in zwarte trui)

(r.d.)

 

 

Lees ook:

De onfortuinlijke Karine Copejans die in de Omloop Het Nieuwsblad tegen een muur terecht kwam.WAASLAND.Het Beneluxteam reed in de Omloop Het Nieuwsblad. Lieve Koninkx reed de volledige wedstrijd...