Jongeren kunnen voetballen op Lokerse Red Court

LOKEREN. Na Lier, Sint-Niklaas en Hasselt heeft nu ook Lokeren haar Red Court in gebruik genomen. De Court heeft een plaats gekregen tegenover de nieuwe brandweerkazerne, op de hoek van de Haarsnijderslaan en de Strijkersstraat. Het voetbalplein in een opvallende rode kleur is voorzien van kunstgras en een geluidsarme kooi en is bedoeld als een ontmoetingsplaats om de lokale sociale cohesie te bevorderen. 

Het terrein wordt momenteel nog verder afgewerkt met een tribune en containerlokaal. De verlichting wordt in gebruik genomen na de plaatsing van bewegingssensoren. Dat kan nog wel even duren. Daarom is de officiële opening en de bekendmaking van de Lokerse Red Court ambassadeur uitgesteld tot het voorjaar 2023.  De Belgian Red Courts worden ondersteund door  (ex-) Belgian Red Devils en Red Flames.

In 2023 staat de eerste Belgian Red Courts Cup op het programma. Dat is een nationaal voetbaltornooi dat mensen wil verenigen met elkaar. Verschillende vormen van voetbal zoals jeugdvoetbal, G-voetbal en meisjesvoetbal krijgen een plaats in dat tornooi. De finale vindt plaats in het Proximus Basecamp in Tubeke. (mb, foto: (c) Stad Lokeren)

 

Lees ook:

Volg het WK Voetbal in de Circus Soccer Arena

SINT-NIKLAAS. Verscholen in het Industriepark West is de Circus Soccer Arena gelegen. Het voormalige fabrieksgebouw herbergt maar liefst vier voetbalterreinen. Tijdens het WK Voetbal in Qatar kan je er...

Nieuw kunstgras voetbalveld in Lokeren

LOKEREN. Zaterdag is het gloednieuwe kunstgras voetbalveld op de Heirbrug sportsite in de Heilige Geestmolenstraat ingespeeld. Die eer viel te beurt aan de MU13 A en B. Volgende week starten ook de...