Er komt weer een G-voetbaltornooi

BEVEREN. Op zaterdag 9 mei wordt weer een voetbaltornooi voor gehandicapten georganiseerd. Nadat vorig jaar een paar studenten dit G-voetbaltornooi als eindwerk een eerste keer organiseerden  op de terreinen van V.O.S Reinaert te Sinaai, komen ze nu naar voetbalterreinen in Beveren. Het gaat om voetbal voor personen met een mentale handicap. Het was zo’n succes dat de trainers besloten het nu een tweede uitgave te geven.

"Onze spelers vragen al wekenlang wanneer ze kunnen spelen op hun tornooi. Als trainers wilden we dan ook een 2de editie van het G-voetbaltornooi Recreas GFC Waasland organiseren. De club heeft wel besloten om, net zoals vorig jaar, alles aan de trainers over te laten. Recreas, één van de grote sportfederaties voor personen met een mentale handicap, steunt ons tornooi en helpt bij het organiseren hiervan. Wij zijn hen hier erg dankbaar voor. Er is lang nagedacht over de datum, door concurrentie van andere tornooien, maar uiteindelijk is er dan toch goed nieuws uit de bus gekomen. Dit mede dankzij schepen van sport van Beveren Dirk Van Esbroeck. Vorig jaar hadden we, ondanks het grote succes, maar vier ploegen op ons tornooi. Nu gaan we toch voor minstens 8 ploegen. Zo hopen we om er nog een groter feest van te maken. De locatie leent er zich alvast toe", aldus trainer Pepijn Van de Voorde.

GFC-Waasland wordt nog altijd getraind door dezelfde 4 trainers nl. Facinet Fofana, Jim Mertens, Leander Cole en Pepijn Van de Voorde. Iedereen heeft recht op gelijke kansen, dat is hun drijfveer. Een handicap mag geen belemmering vormen om aan sport te doen. Mensen met een mentale handicap hebben het moeilijk om zelf sociale contacten te leggen, dikwijls omdat ze daar gewoon de kans niet toe krijgen. Door te sporten kan men zich beter ontwikkelen, maar sport kan ook leiden tot bewustwording en aanvaarding van zichzelf en anderen.

Pepijn Van de Voorde: "Plezier staat centraal, maar deze achterliggende gedachte mogen we toch niet uit het oog verliezen. Met ons tornooi willen we de mensen zonder handicap doen inzien dat deze doelgroep evenzeer gevoelens en verlangens heeft en dat een handicap geen reden mag zijn om zich minder te kunnen ontplooien en integreren in deze maatschappij."

Net als vorig jaar zullen ze zorgen voor het nodige entertainment en ook het Vlaamse Kruis zal aanwezig zijn om in te grijpen indien nodig. De spelers en supporters kunnen gebruik maken van de plaatselijke kantine om iets te drinken en te eten. Er zullen frietjes en hot-dogs verkocht worden. (r.d.)

 

Lees ook:

VERREBROEK. Zaterdag 8 mei organiseert GFC Waasland  in samenwerking met Recreas voor de 3de keer een G-voetbaltornooi! Net als vorig jaar gaat het tornooi door te Verrebroek, op de...