Voetbaltornooi voor personen met een handicap

VERREBROEK. Zaterdag 8 mei organiseert GFC Waasland  in samenwerking met Recreas voor de 3de keer een G-voetbaltornooi! Net als vorig jaar gaat het tornooi door te Verrebroek, op de voetbalvelden in de Spaans. GFC Waasland, een voetbalploeg voor jongeren met een mentale beperking. Recreas (Recreatief Aangepast Sporten) vzw, de grootste sportfederatie voor personen met een handicap, is overtuigd dat de ploeg een absolute meerwaarde biedt naar sport voor personen met een beperking.

Enkele jaren terug waren er vier leerlingen van  Broeders Bio die hun GIP (geïntegreerde proef) wilden maken door het begeleiden van een G-voetbalploeg en het organiseren van een tornooi. Diezelfde jonge mannen gaven met enthousiasme een sporttechnische training die is aangepast aan deze doelgroep met de steun van Reacreas en Inclusie Vlaanderen. Pepijn Van de Voorde, is nog steeds de drijvende kracht achter de ploeg en hij kan zaterdag 8 mei weer zes teams aan de aftrap verwachten.

Het toernooi is voor ploegen in de categorieën B, C en D en elke ploeg bestaat uit
zeven spelers, waarvan zes veldspelers en één keeper. Er wordt gespeeld zonder klassement, volgens het G-voetbalreglement dat opgenomen is binnen het voetbalreglement van de K.B.V.B. en naar de geest van het G-voetbal. Eventuele reglementswijzigingen die noodzakelijk zijn om een vlotte organisatie van het tornooi mogelijk te maken zullen vooraf aan de G-trainers worden gecommuniceerd.

Nemen deel: KVM ( 2 ploegen ), GFC zelf met 1 of 2 ploegen, Gido Gits, FC Kompas en Wase Werkplaats Beveren. Trainer Pepijn Van de Voorde: "Meisjes, jongens en ook gemengde teams kunnen deelnemen. Niemand wordt hier uitgesloten en sportiviteit is troef. Ploegen die willen meedoen, kunnen inschrijven tot 7 mei via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  GSM: 0478 45 14 13"

Omstreeks 17 uur zal elke deelgenomen G-voetbalploeg  een aandenken ontvangen.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Op zaterdag 9 mei wordt weer een voetbaltornooi voor gehandicapten georganiseerd. Nadat vorig jaar een paar studenten dit G-voetbaltornooi als eindwerk een eerste keer organiseerden ...