Open Bedrijvendag (2): ook in Sint-Niklaas

Image
Ook de kinderen zijn welkom op de Toeristische dienst.
SINT-NIKLAAS. In de Wase hoofdstad staan er deuren open waar men niet direct spreekt van een echt bedrijf. En toch…Openbedrijvendag zondag 5 oktober is een ideale gelegenheid om het info.waasland een bezoekje te brengen. Toerisme Waasland en Toerisme Sint-Niklaas nodigen dan ook uit om tussen 10 en 17u. een kijkje te komen nemen op de Grote Markt 45 in Sint-Niklaas.

 

Ze willen Sint-Niklaas laten zien vanuit een andere hoek.  Zoals tijdens een sfeervolle avondwandeling? Een brochure over typisch Sint-Niklase gerechten? Een boeiende wandelzoektocht door het stadshart? Dit is de perfecte startplaats voor een kennismaking met de Wase hoofdstad. De dienst is gehuisvest in de Cipierage, één van de oudste panden in de stad. Op een originele manier zet de toeristische dienst bezoekers op weg om Sint-Niklaas te ontdekken.

 

Ze bieden iedereen volgend programma aan:
10u - 12u.: kinderen (ook ouders zijn welkom) kunnen het educatief spel 'Doe het Waasland' spelen. Een spel dat reeds door heel wat scholen gereserveerd wordt om de kinderen op een leuke, ludieke manier kennis te laten maken met het Waasland. Nieuwsgierig? Neem dan al eens een kijkje op de website educatiefproject.be of beter nog, kom gewoon langs met de kids en 'Doe het Waasland'. Reserveren op voorhand is niet nodig.
13u - 13u30.: filmvoorstelling 'Stad op Sporen'.
14u. - 16u.: voor wie 's morgens niet tot daar is geraakt of voor wie het zo leuk vond dat hij/zij het nog een tweede keer wil meemaken, wordt terug 'Doe het Waasland' gespeeld.
16u. - 16u30.: lezing 'Wat doet de dienst toerisme voor jou?'
Tijdens het bezoek, verwennen ze  met streekproducten als fruitsap van Goossens uit Sint-Pauwels, advocaat van Den Ouden Advokaat uit Sint-Niklaas, likeur van Brouwerij Verhofstede uit Nieuwkerken, kop en bulling van Vleeswarenfabriek Marc Smet uit Nieuwkerken en kaas van 's Hondshof, een hoeve uit Sint-Niklaas.

 

Stedelijke Musea Sint-Niklaas

 

Achter de schermen van STeM Zwijgershoek, Zwijgershoek 14
Bezoek het gloednieuwe stedelijk museum, STeM Zwijgershoek. Na grondige verbouwingswerken wordt het nieuwe museum in november geopend. Na het Mercatormuseum en de Salons voor Schone Kunsten heeft de stad er dus weer een blikvanger bij. Nu kan men al terecht in het publieke depot en het breiatelier.

 

Kaho Sint-Lieven


Wil je meer ontdekken over de opleidingen in KAHO Sint-Lieven in de Hospitaalstraat 23 of over het onderzoek dat zij doen? Wil je graag een kijkje nemen in de enige hogeschool in het Waasland? Ze  ontvangen je graag op Open Bedrijvendag. Je kan komen proeven van insecten en nucleaire hapjes en kennismaken met de moderne infrastructuur, praktijklokalen en labo´s. Je kan zelf een aantal dingen uitproberen. Ook de kinderen worden niet vergeten!

 

Recreatiedomein De Ster


Het recreatiedomein De Ster in de Lange Rekstraat 30 oefent een bijzondere aantrekkingskracht uit op jonge gezinnen door de enorme speeltuin, het aantrekkelijke strandbad en de uitgestrekte ligweiden. Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in het rustige bosgebied. De vele stille hoekjes zijn er om te ontdekken. Ook voor sportieve bezoekers is er een aanbod. Wandelen, joggen, watersport... behoren tot de mogelijkheden.

 

Kringwinkel Den Azalee


De Kringwinkel in de Heistraat 115 zet ook de deuren open. Volg een doos herbruikbare voorwerpen op hun weg langs de inzamelkanalen en de verschillende ateliers tot in de kringwinkel waar de goederen aan betaalbare prijzen worden aangeboden. Men draagt niet alleen bij tot een schoner milieu, maar zorgt ook voor extra tewerkstelling.

(rolf duchamps)

 

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Op Open Bedrijvendag, zondag 5 oktober, is ook AZ Lokeren (AZL) van de partij. OCMW-voorzitter Luc De Block vertelde dat het de eerste keer is dat de kliniek hieraan deelneemt. Volgens de...

WAASLAND. Vooral de stad Sint-Niklaas heeft wat aan te bieden op openbedrijvendag 5 oktober. We hebben ze eens verzameld en daaruit blijkt dat er een enorme keuze is om er zondag eens op uit te...

Het ruimtevaartbedrijf Verhaert heeft in de Hogenakkerhoekstraat deze afdeling in nr 9KRUIBEKE/WAASLAND. Wie zondag 5 oktober op stap gaat naar aanleiding van de landelijke Open bedrijvendag, mag...

BEVEREN. Fortech en Wase Wind werken uiteraard mee aan de Open Bedrijvendag die dit jaar als centraal thema 'hernieuwbare energie' heeft. Zij zijn de basisleggers van de windturbines die in Kruibeke...

De gemeente Beveren zet op 4 oktober haar deuren open voor het publiek.BEVEREN. Morgen, zondag 4 oktober, zet de gemeente Beveren de deuren van haar diensten open voor het publiek. Dat gebeurt om de...

SINT-NIKLAAS. Voor het eerst werkt het stadsbestuur mee aan de organisatie van de open bedrijvendag in Sint-Niklaas. Schepen voor economie Jos De Meyer meldt dat niet minder dan 21 bedrijven en...