Kiezen voor 'Karree Konfituur' in schrijf er maar één

Image
Karre Konfituur, Wase kandidaat in de Radio 2-wedstrijd 'Schrijf er maar één'.
SINT-NIKLAAS. Momenteel zijn de fans en de muzikanten van 'Karree Konfituur' alls in het werk aan het stellen om zoveel mogelijk streekgenoten te overhalen om in het kader van 'Schrijf er maar één' van Radio 2, voor hen te vstemmen en naar de overwinning in de finale te loodsen. 'Karree Konfituur' is de finalist van Oost-Vlaanderen en echt Waas. Radio 2 wil met Schrijf er maar één een Nederlandstalig lied vinden met de allures om een klassieker te worden.

De groep die bestaat uit Bert Ruymbeeck accordeon, Maarten Van Houtte, Bas en ‘bekking vogel (2de stem) en Bart Foubert, Gitaar en zang en Ruben De Vleesschouwer, drums en percussie. Karree Konfituur begon in 2007, in het legendarische scoutscafé ‘Karree’ in Sint-Niklaas. Vier vrienden, met gitaar, bas, drum en accordeon, sloegen de handen in elkaar. Muziek die aan de ribben kleeft, dát zouden ze maken. Snel volgden enkele nummers ‘Heel uw verdriet’, ‘En toch’. Wat het publiek op de boterham kreeg, werd dadelijk gesmaakt.

In oktober 2008 nam Karree Konfituur eindelijk enkele nummers op in de studio en nu staan ze klaar met een hevige set van stevige sfeermakers, gecombineerd met enkele meer intieme nummers.

Als finalist voor Oost-Vlaanderen kreeg Karree Konfituur een professionele opname van hun lied. Vorige zondag werd de afgewerkte versie van 'Heel uw verdriet' in het programma Viva Vlaanderen op Radio 2 gedraaid, samen met de nummers van de 4 andere finalisten. Nu kan iedereen stemmen via de website radio2.be Dat kan nog tot maandag 16 maart.
De uiteindelijke winnaar van 'Schrijf er maar één' zal worden bekend gemaakt in ‘De Madammen’ van dinsdag 17 maart van 9 tot 12u op Radio 2.(r.d.)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase band Karree Konfituur bestaat vijf jaar. De band zag in 2007 het levenslicht in scoutscafé Karree in Sint-Niklaas. Drie jaar geleden won de band de Radio 2-wedstrijd...