Wordt Lokeren Boekegem? Stem en win!

ImageLOKEREN. Tot 12 september l.l. konden alle Oost-Vlaamse gemeenten, die beschikken over een erkende openbare bibliotheek, een gemotiveerd dossier indienen om genomineerd te worden voor de eretitel 'Boekegem'. De Boekegemjury heeft gewikt, gewogen en beslist. Uit alle inzendingen zijn 3 bibliotheken genomineerd voor de felbegeerde titel Boekegem 2008: Lokeren, Buggenhout en Wachtebeke.

 

Volgens bibliothecaris Jozé Kuijpers is de selectie te danken aan het feit dat zeer veel tijd en middelen geïnvesteerd zijn in de Lokerse bibliotheek, met daarbij een zeer gevarieerde werking en een stijgend bibliotheekgebruik. Men beperkt zich al lang niet meer tot de uitlening van romans; er zijn ruime stripcollecties voor jeugd en volwassenen, gesproken boeken voor de jeugd, romans en jeugdboeken in andere talen (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Turks, Arabisch), gesproken boeken, 7 verschillende kranten, meer dan 140 tijdschriften, een grote collectie boeken in grote letter, fotokopieermogelijkheid, gratis internetraadpleging, cd’s in alle genres, taalcursussen, dvd’s, cd-roms.
Geen wonder dus dat steeds meer mensen de weg vinden naar de Lokerse bibliotheek.


Naast de hoofdbibliotheek in Lokeren centrum, Kerkplein 3, is er ook een uitleenpost in Eksaarde, Eksaardebaan 86.

 

Het Waasland kan voor Lokeren stemmen


Nu komt het er vooral op aan, te zorgen dat de titel 'Boekegem 2008' naar het Waasland komt, dus naar Lokeren.
Enerzijds geeft de jury van deskundigen punten aan elk van de drie finalisten; deze punten worden echter slechts verrekend naar 1/4 van het totaal te verdienen puntenaantal.


De overige 3/4 van het puntentotaal worden aangebracht door het publiek. De stemmen van het publiek worden gelinkt aan het inwonersaantal van de betrokken gemeente, wat betekent, dat Lokeren een groter aantal stemmen nodig heeft dan een kleinere gemeente.


Reden te meer om vanuit het Waasland massaal voor Lokeren te stemmen!

Stemming gedurende slechts drie dagen: 8 tot 10 oktober; wie stemt kan winnen


Om Lokeren tot eindwinnaar te stemmen, heb je slechts 3 dagen de tijd: van woensdag 8 oktober 13 uur tot vrijdag 10 oktober 18 uur. Dit kan via de website van Radio2 of boekegem.be.


Aan de verkiezing is voor het publiek ook een eenvoudige kwis verbonden, waarmee 3 hoofdprijzen te verdienen zijn: waardebonnen ter waarde van resp. 1.500,  750  en 250 EUR.

 

Voor de winnende Boekegem-gemeente wordt het een hectische week. Na bekendmaking op 13 oktober strijkt Radio 2 neer in de winnende gemeente met drie opdrachten in verband met bibliotheekwezen en leesbevordering, die uiterlijk op 17 oktober moeten vervuld zijn. Daarvoor zal beroep gedaan worden op de medewerking van de bevolking. Tijdens een radiouitzending live op Radio 2 vindt dan op 17 oktober de Boekegemhappening plaats, waar, naast optreden van artiesten, ook de prijzen aan de winnende gemeente uitgereikt worden. Afhankelijk van het aantal met succes vervulde opdrachten, kan de bibliotheek multimedia-waardebons verdienen ter waarde van maximaal 5.000 euro.

 

Lokeren rekent op de stemmen van het ganse Waasland! (jdw)

 

Lees ook:

STEKENE. De laatste dagen van Boekegem 2010 zijn ingezet. De promotiecampagne voor het openbaar bibliotheekwezen in Oost-Vlaanderen is organisatie van de provincie Oost-Vlaanderen en Radio 2...

OOST-VLAANDEREN. Lokeren en Buggenhout hebben het niet gehaald in de strijd om de titel 'Boekegem 2008'. De eer is weggelegd voor Wachtebeke, die de overwinning te danken heeft aan een...

REGIO. Het zou best wel eens kunnen dat het nieuwe Oost-Vlaamse Boekegem in het Waasland komt te liggen. Boekegem is de jaarlijkse promotiecampagne voor het openbaar bibliotheekwezen in...

REGIO. Tijdens de Bibliotheekweek 2007 organiseert het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen de twintigste (lustrum)editie van de promotiecampagne ‘De weg naar Boekegem’. De...