Welke gemeente wordt Boekegem 2007?

REGIO. Tijdens de Bibliotheekweek 2007 organiseert het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen de twintigste (lustrum)editie van de promotiecampagne ‘De weg naar Boekegem’. De Boekegem-eretitel (met wisseltrofee) wordt elk jaar uitgereikt aan een Oost-Vlaamse gemeente die bijzondere inspanningen heeft geleverd voor de uitbouw van de openbare bibliotheek.

 

Deze campagne loopt in samenwerking met de openbare omroep. Van maandag 8 oktober tot en met vrijdag 12 oktober 2007 wordt bij Radio 2 Oost-Vlaanderen dagelijks een vraag gesteld. Uit het antwoord kunnen de deelnemers telkens een aantal letters halen. Elke openbare bibliotheek kan helpen om het antwoord te vinden. De antwoorden leiden de deelnemer op het einde van de week naar de naam van een Oost-Vlaamse gemeente (Boekegem 2007). Een leuke, originele schiftingsvraag in de vorm van een 'Boekegemstunt' helpt mee om de winnaars aan te duiden. De vragen zullen ook terug te vinden zijn op boekegem.be. Op woensdag 7 november 2007 wordt de Boekegem-wisseltrofee via een "mensenketting" overgebracht van Boekegem 2006 (Kruishoutem) naar Boekegem 2007. Wie deel wil uitmaken van deze mensenketting kan contact opnemen met de bibliotheek!

 

Bij de wedstrijd wordt er een onderscheid gemaakt tussen individuele deelnemers en de deelnemers per klas. Voor de individuele deelnemers liggen een waardebon voor multimedia t.w.v. 2500 euro, een mini stereoketen en 20 boekenbonnen van 150 euro klaar.

 

Daarenboven schenkt de Provincie Oost-Vlaanderen 1500 euro aan de best gerangschikte Oost-Vlaamse klas uit het basis- of secundair onderwijs. Tien andere klassen kunnen rekenen op een boekenbon van 150 euro.

 

Deelnemen kan via de formulieren die in elke Oost-Vlaamse openbare bibliotheek ter beschikking zijn. Meespelen kan ook via boekegem.be. De ingevulde formulieren kunnen tot en met zaterdag 20 oktober afgegeven worden in de bibliotheek. Antwoorden langs digitale weg kan ook tot en met woensdag 24 oktober.

Inlichtingen :  Plaatselijke Openbare Bibliotheek Sint-Gillis-Waas
   Kerkstraat 101
   9170 Sint-Gillis-Waas
   03 727 18 10 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Lees ook:

STEKENE. De laatste dagen van Boekegem 2010 zijn ingezet. De promotiecampagne voor het openbaar bibliotheekwezen in Oost-Vlaanderen is organisatie van de provincie Oost-Vlaanderen en Radio 2...

OOST-VLAANDEREN. Lokeren en Buggenhout hebben het niet gehaald in de strijd om de titel 'Boekegem 2008'. De eer is weggelegd voor Wachtebeke, die de overwinning te danken heeft aan een...

LOKEREN. Tot 12 september l.l. konden alle Oost-Vlaamse gemeenten, die beschikken over een erkende openbare bibliotheek, een gemotiveerd dossier indienen om genomineerd te worden voor de eretitel...

REGIO. Het zou best wel eens kunnen dat het nieuwe Oost-Vlaamse Boekegem in het Waasland komt te liggen. Boekegem is de jaarlijkse promotiecampagne voor het openbaar bibliotheekwezen in...