Feestelijke doop van Fons De Moppentapper

HAASDONK.Op zondag 21 september wordt de reus 'Fons de Moppentapper' voor het eerst onthuld door zijn ouders pastoor Dick Den Blauwen en Myriam Van Remoortere samen met peter Raoul van Meirvenne en meter Ann Cool.

 

Image
Een tekening van Fons De Moppentapper alias Fons Moordtgat.
De nieuwe telg zal om 16u plechtig gedoopt worden op het Pastoor Verwilghenplein in Haasdonk. Om 13u stoetgewijs aankomst van de Beverse reuzen, voorafgegaan door de fanfare en gevolgd door de ouders, peter en meter van de reus. De stoet gaat vanaf Poerdam, via Zandstraat naar P. Verwilghenplein.

 

Alle Beverse reuzen, een 13-tal, zullen hiervoor worden opgesteld op het plein en een grote kring vormen rond het publiek.  Om de plechtigheid op te vrolijken zal de tirolergroep “Tirolergruppe Flösser” om 14u optredens geven met o.a. een Oostenrijkse dansshow, Tirolermuziek en een echte Jodelaar.  Kinderen kunnen zich amuseren met een springkasteel en grime en koerijden.  Daarnaast is er rond het plein van 13 tot 18 uur een ambachten- en rommelmarkt. 


Wie wil deelnemen aan de rommelmarkt kan nog inschrijven bij Willy Blommaert, tel 0475 32 28 34 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


De doop van Fons de Moppentapper wordt gesteund door 'Beveren Zomert'. (Rolf Duchamps).

 

Lees ook:

Dit is dan de levende reus Fons Moordtgat, in het gezelschap van Willy Blommaert, de vader van alle Nachtvlinders. HAASDONK. De 81-jarige Fons Moordtgat beleeft momenteel leuke dagen. Hij is...