Meerdonk 330

Image
Dat Meerdonk een dorp met toekomst is, bewijst het met de organisatie van Meerdonk 330.
MEERDONK. Meerdonk, een deelgemeente van Sint-Gillis-Waas, viert eind augustus de 330ste verjaardag. Nochtans was er reeds in de dertiende eeuw al sprake van een heerlijkheid 'Merdonc'. De inwoners zelf zeggen al 330 jaar te vechten voor eigenheid. Niets voor niets wordt in volksmond gezegd dat Meerdonk 'op z’n eigen is'. Hoe het ook zij, het kleine dorp kent met de Panneweel een mooi natuurgebied. Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 augustus is Meerdonk een gulle gastheer met een evenement 'Meerdonk 330'.

 

Het feestweekend start op vrijdag 22 augustus om 19 uur met de opening van de tentoonstelling 'Meerdonk voor, tijdens en na 1978'. Aansluitend is er de voorstelling van het boek 'Sins rust het dorp in mijn gedachten' van oud-pastoor en dichter Leo Vercruyssen. Uiteraard wonen door de 4 Meerdonkse reuzen de opening bij.

 

Op zaterdag 23 augustus is het park achter de Corneliuskerk vanaf 14u30 het toneel van een groot dorpsfeest waarop de verschillende verenigingen voor animatie zorgen. Bierliefhebbers kunnen er het gelegenheidsbier 'Corneel' proeven.

’s Avonds start om 20 uur een toneel- en filmavond over Meerdonk in de Saleghemkring. Een uur later is het partytime met de Seventiesfuif in de tent.

 

Het programma van zondag 24 augustus start om 11 uur met een eucharistieviering waarin alweer het dorp centraal staat. Vanaf 14 uur maken de Meerdonkse straten deel uit van een groots opgezet stratenspel voor ploegen van straten of verenigingen.  Voor dit spel kunnen geïnteresseerden zich tot 18 augustus inschrijven bij  Nikita Pauwels op 473/26 88 77, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Jeroen Van De Velde op 0474/86 37 99 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Het feestweekend sluit af met een Breughelmaal. Ook hiervoor moet vooraf worden ingeschreven. Dat kan tot 18 augustus bij Lutgarde De Gendt, 0485/330.240, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Maddy Nonneman op 03/773 35 71 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

De organisatoren hebben een leuk promotiefilmpje gemaakt:

 

Lees ook:

MEERDONK. Het weekend van 22, 23 en 24 augustus wordt een feestweekend in Meerdonk. Op het programma staat oa een tentoonstelling over het dorp, een Vlaamse Kermis, een fuif, een culturele avond in...