VAB-Rijschool wordt grootste rijscholengroep

Image
VAB Rijschool wordt de grootste in Vlaanderen.
ZWIJNDRECHT In het kader van de strategie van VAB om van rijopleiding een van haar kerntaken te maken en het VAB rijopleidingsconcept, dat professionele en vrije begeleiding combineert, in heel Vlaanderen te introduceren heeft het op 28 juli de rijkscholengroep 'Touring-rijscholen' overgenomen. VAB-Rijschool wordt hierdoor de grootste rijscholengroep in Vlaanderen.

 

Het gaat om de rijscholengroep ‘Red Holding’ van de private equity vennootschap 'Bluecap Holding'. Red Holding die o.a. de VRG-Rijscholen en de rijscholen van Baert, ARM en Lars overkoepelt. Deze rijscholen zijn bekend als Touring-rijscholen via een licentieovereenkomst met Touring voor het gebruik van deze naam. Deze licentieovereenkomst werd opgezegd waardoor deze rijscholen voortaan VAB-Rijschool zullen heten. Voor het personeel zal er niets veranderen.

Hierbij zijn nu  85 kantoren verspreid over heel Vlaanderen betrokken, 285 rij-instructeurs, 24.500 leerlingen/jaar en een omzet van15 miljoen euro.

 

Mobiliteitsclub VAB is sinds juni 2006 actief rond rijopleiding en introduceerde naast de traditionele rijschoolmodellen met succes een nieuw rij -opleidingsconcept. Dit concept combineert een professionele basisopleiding met de opbouw van rijervaring door veel te oefenen via de vrije weg en een regelmatige evaluatie en opvolging. Daarnaast kenmerkt VAB-Rijschool zich door maatwerk bijvoorbeeld voor vrije begeleiders die door de traditionele rijscholen onvoldoende aangesproken werden.


VAB kijkt bij deze overname van rijscholen tocht dat het er zijn die achter de filosofie van VAB kunnen staan en hetzelfde kwaliteitsniveau nastreven. Zo werd eerder al in januari 2008 de autorijschool Willemyns in Brugge overgenomen.

 

Verder volgt VAB ook de zeer laagdrempelige internettoegang tot de VAB -Rijschool waar je terecht kan voor een gratis theoretische rijopleiding, advies en het plannen van de praktijklessen. Uniek is dat jongeren en ouders op vabrijschool.be via een elektronische agenda hun lesuren praktijk kunnen boeken. De rij-instructeur komt de kandidaat dan op een locatie oppikken die gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer.

 

Dankzij deze overname krijgt het netwerk van VAB -Rijschool een goede spreiding en wordt het nieuwe rij-opleidingsconcept voor zowat gans Vlaanderen toegankelijk. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. VAB-Rijschool is met 85 kantoren en 285 professionele rijschoolinstructeurs de grootste rijscholengroep in België. Deze groei is het gevolg van de recent overname van de...