Regenweer verpest deadline werken Rozen

ImageLOKEREN. Het aanhoudende regenweer van de voorbije weken heeft niet alleen gevolgen voor de horeca en toerisme. Ook wegenwerken hebben er last van. Door de regen en problemen met de nutsleidingen zal de geplande einddatum van de werken aan de Rozen in Lokeren niet gehaald worden. Het Lokerse stadsbestuur heeft de bevolking per brief op de hoogte gebracht van de stand van zaken.

 

Ondanks de tegenslagen is er toch al heel wat werk verzet. De werken startten begin april op de Oude Bruglaan en schoven op naar de Kerkhofstraat. Hier is nieuwe riolering gelegd, zijn de greppels afgewerkt en is er al een steenslagfundering aangebracht. Het voet- en fietspad wordt nog aangelegd. In de Kerkhofstraat is de openbare verlichting vernieuwd. Na het bouwverlof gaan de werken in de Kerkhofstraat verder met de aanleg van een wegversmalling aan de schoolingang en een voetpad aan de zijde van de school en de herinrichting van het kruispunt met de Leeuwerikstraat. Vanaf 11 augustus wordt het resterende gedeelte van de Rozenstraat opgebroken om nieuwe riolering te leggen. Deze werken zullen tot eind september duren.

 

Tijdens het bouwverlof en de Lokerse kermisweek zijn de as Oude Bruglaan - Rozenstraat en de verbinding met de Waasmunsterbaan tijdelijk open voor doorgaand verkeer. Enkel de Kerkhofstraat blijft afgesloten.

 

Wanneer na het bouwverlof de werken in de Rozenstraat hervatten, wordt het verkeer omgeleid afhankelijk van de rijrichting. Het verkeer op de Oude Bruglaan komende van de brug zal de omleiding via de Waasmunsterbaan en de Weverslaan volgen. Het verkeer in de Rozenstraat komende uit de richting van de N70 volgt de omleiding via de Leeuwerikstraat en de Bleekmeerstraat. Het tonnageverbod in de Bleekmeerstraat wordt terug ingevoerd. Het verkeer voor het slachthuis rijdt via de Weverslaan.

 

De bussen van De Lijn (lijnnummer 21, 22, 81 en 82) rijden in het bouwverlof en tijdens de Lokerse kermisweek terug over de Oude Bruglaan en de Rozenstraat. Vanaf 11 augustus volgen de bussen terug de omleiding. Halte 63 ‘Waasmunsterbaan’ is afgewerkt maar zal tijdens de werken niet bediend worden. Bewoners kunnen gebruik maken van halte 43 (Oude-Bruglaan) of 65 (Zwaluwstraat) of de belbus. Deze laatste rijdt op aanvraag tot het begin van de werkzone in de Oude-Bruglaan. (mb)

 

Lees ook:

LOKEREN. Het kruispunt van de Rozenstraat, de Oude-Bruglaan, de Waasmunsterbaan en de Kerkhofstraat wordt dit jaar heraangelegd in het kader van de ‘veilige schoolomgeving’. Vanaf de...

LOKEREN. Lokeren wil haar schoolomgevingen veiliger maken. In het kader daarvan gaat de stad het kruispunt van de Rozenstraat, de Oude-Bruglaan, de Waasmunsterbaan en de Kerkhofstraat heraanleggen....