Heraanleg schoolomgeving Rozen start na paasvakantie

LOKEREN. Lokeren wil haar schoolomgevingen veiliger maken. In het kader daarvan gaat de stad het kruispunt van de Rozenstraat, de Oude-Bruglaan, de Waasmunsterbaan en de Kerkhofstraat heraanleggen. Daar zijn momenteel al nutswerken aan de gang. Er komt oa nieuwe riolering, een nieuw wegdek en verkeersremmende maatregelen.

 

Vanaf de Rozenstraat ter hoogte van huisnummer 49 tot aan de Oude-Bruglaan huisnummer 185 wordt de riolering aangepast en wordt een nieuw wegdek voorzien. In de Rozenstraat aan de schooluitgang komt een middenberm om het oversteken te vergemakkelijken, evenals tussen de bushalte op de Oude-Bruglaan en het kruispunt met de Waasmunsterbaan. Dat kruispunt wordt haaks gelegd op de Oude-Bruglaan zodat de snelheid van het verkeer wordt afgeremd. De werken in de Kerkhofstraat beperken zich tot een wegversmalling aan de schoolingang, de aanleg van een voetpad aan de zijde van de school en de herinrichting van het kruispunt met de Leeuwerikstraat.

 

De werken starten net na de Paasvakantie op 7 april aan de Oude-Bruglaan en de Rozenstraat. Tijdens de werken wordt de straat volledig afgesloten. Een omleiding wordt voorzien via de Bleekmeersstraat en de Leeuwerikstraat. Het tonnageverbod in de Bleekmeersstraat zal tijdelijk worden opgeheven. De werken, met uitzondering van de Kerkhofstraat, zullen zonder oponthoud door slecht weer of onvoorziene omstandigheden, voor het bouwverlof in juli afgerond zijn. Na het bouwverlof worden de werken in de Kerkhofstraat uitgevoerd, die voor de start van het nieuwe schooljaar afgerond zullen zijn.

 

De bussen van De Lijn met lijnnummer 21, 22, 81 en 82 zullen dezelfde omleiding volgen als het doorgaand verkeer. Halte 63 'Waasmunsterbaan' zit in de werkzone en zal dus niet bediend worden. Bewoners kunnen gebruik maken van halte 43 (Oude Bruglaan) of 65 (Zwaluwstraat) of de belbus. De belbus rijdt tot het begin van de werkzone in de Oude-Bruglaan. (mb)

 

Lees ook:

LOKEREN. Het aanhoudende regenweer van de voorbije weken heeft niet alleen gevolgen voor de horeca en toerisme. Ook wegenwerken hebben er last van. Door de regen en problemen met de nutsleidingen...

LOKEREN. Het kruispunt van de Rozenstraat, de Oude-Bruglaan, de Waasmunsterbaan en de Kerkhofstraat wordt dit jaar heraangelegd in het kader van de ‘veilige schoolomgeving’. Vanaf de...