Waas fietsnetwerk ingereden

Image
Op de Grote Markt van Sint-Niklaas staan ruim 270 fietsers klaar om de tocht van 28 km te starten.
SINT-NIKLAAS. Gisteren is op verschillende plaatsen in het Waasland het officiële startschot gegeven voor een nieuw Waas netwerk van fietsknooppunten. Hoe kan je een fietsnetwerk beter openen dan met een fietstocht? Vanuit verschillende Wase gemeenten trok een groep fietsers naar het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. De tocht werd ondersteund door verschillende fietsersverenigingen, de fietsersbond, het Rode Kruis, de lokale politie en toerisme Oost-Vlaanderen.

 

In Lokeren en Zaffelaere was er voor de start al wat animatie te zien en te horen. In Sint-Niklaas ging het er iets rustiger aan toe. Daar zorgden 275 deelnemers voor een kleine chaos bij het checken van de inschrijving maar ook daar vertrokken de fietsers voor een tocht van 28 kilometer naar domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

 

Elke fietser kreeg een bonnetje die hij of zij op domein Puyenbroeck kon inruilen voor een drankje en een dessert. Het uitdelen van die bonnetjes zorgde voor een kleine smet op de organisatie want er was slechts één persoon voorzien. Ter elfder ure werd nog een tweede persoon ingeschakeld, wat geen slecht idee was. Rond half elf vertrok een stoet van 275 fietsers richting Sint-Gillis-Waas, waar nog eens 270 fietsers aansloten. Vandaar ging het naar Stekene, Moerbeke om in Wachtebeke toe te komen. Tel daarbij nog een paar honderd fietsers die Lokeren vertrokken.

 

Op domein Puyenbroeck kon iedereen vrij z’n gang gaan en huiswaarts keren op een zelfgekozen tijdstip. Met het mooie weer en de talrijke activiteiten op het domein bleek dat geen slechte zet van de organisatie. Toerisme Oost-Vlaanderen had bussen voorzien voor diegene die de terugtocht niet per fiets wilden doen.

 

Wie de fietsroute zelf eens wil doen, kan de fietskaart aan 6 euro aanschaffen. De kaart bevat alle knooppuntnummers, hun onderlinge afstand en heel wat praktische en toeristische informatie. De kaart is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren in de streek of bij Toerisme Oost-Vlaanderen. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Op zondag 13 juli gaat het langverwachte fietsknooppuntennetwerk in het Waasland van start met een groots publiekshappening. Het recreatieve fietsnetwerk zal feestelijk ingefietst...