Leerlingenstop voor veiligheid

SINT-GILIS-WAAS.  In de kleuterafdeling van 'Het Kompas' is een leerlingenstop ingesteld met een maximumcapaciteit van 175 leerlingen. Dat is nodig om de veiligheid van de leerlingen te waarborgen. De maatregel is er gekomen omdat de bevolking van Sint-Gillis-Waas de laatste jaren versneld is toegenomen. De gemeente telt al meer dan 18.300 inwoners.

 

Eén van de oorzaken van deze groei is de inplanting van nieuwe verkavelingen en woongebieden zoals de wijken Dam-Tweehagen en Pottersdreef in Sint-Gillis-Waas, Bareel en Duinenstraat in De Klinge. Deze nieuwe woongebieden trekken vooral jonge gezinnen. En dat is te merken aan het aantal leerlingen in de kleuterscholen dat ferm gestegen is. Dat kan leiden tot overcapaciteit waardoor de leerbaarheid en veiligheid van de leerlingen in het gedrang kan komen.  Om dergelijke situatie te voorkomen is de leerlingenstop in het leven geroepen.

 

Sinds begin april geldt in de kleuterafdeling van 'Het Kompas' een maximumcapaciteit van 175 leerlingen, verdeeld over 7 klaslokalen. "De school heeft momenteel 154 leerlingen, dus de limiet wordt niet gehaald. Ik benadruk dat deze maatregel preventief is.", zegt schepen Chris Lippens. "Er komt wel een voorrangsregeling.", gaat Lippens verder, "Kinderen die reeds een broer of zus op de school hebben, krijgen voorrang. De regeling moet via het schoolreglement gebeuren. Dat moet nog besproken worden en kan pas starten op 1 september." (mb)

 

 

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS. Het gemeentebestuur en het schoolbestuur van basisschool ‘Het Kompas’nuanceren de berichten over de leerlingenstop voor de kleuterafdeling van ‘Het Kompas’...