Kort nieuws uit Kruibeke 29.07

Een verzameling van nieuwsjes uit Groot Kruibeke zoals een rit naar de Memorial Van Damme, het gemeentelijk archief, kandidaat-rusthuisbewoners, een ladderwagen voor de brandweer, ondergrondse garages, schilderwerken aan buitenschrijnwerk, verkeersreglement op de Schellekesfeesten.

 

Kruibeke naar Memorial Ivo Van Damme?

Op vrijdag 26 augustus reist Kruibeke, zoaks ieder jaar, naar de grootste Belgische atletiekmeeting in het Koning Boudewijnstadion te Brussel. Wie mee wil moet op voorhand inschrijven op de Sportdienst van Kruibeke, O.L.Vrouwplein 19, tel. 03 740 02 52.
De bus vertrekt aan de Sporthal ?De Dulpop? te Bazel om 17u stipt. De prijs voor volwassenen vanaf 17 jaar bedraagt 20 euro, jeugd tot en met 16 jaar gaat gratis mee. Het busvervoer kost 2,5 euro per persoon (F)

 

Gemeentelijk Archief

Kruibeke gaat in de kelder van het O.C. De Brouwerij het gemeentelijk archief opstarten. Daarvoor zal beroep gedaan worden op een externe begeleider die ervaring heeft rond het opbouwen van een archief. Er zal samengewerkt worden met het Rijksarchief in de Kruibekesteenweg te Beveren. Een gedeelte van het gemeentelijk archief van Kruibeke, wordt in bewaring gegeven van het Rijksarchief.

 

Nieuwe mogelijkheden voor kandidaat-bewoners rusthuizen

Het OCMW van Kruibeke heeft gesleuteld aan de voorwaarden omopgenomen te worden in een Kruibeeks rusthuis. Kandidaat-bewoners krijgen een versoepeling in die zin dat mensen die niet meer in de gemeente wonen, maar er vroeger wel 25 jaar woonden, ook voor een Kruibeeks rusthuis kandidaat kunnen zijn. Ook als de kinderen van een bejaarde minstens 10 jaar in de gemeente wonen, kunnen de ouders gelijkgesteld worden met een Kruibekenaar.

 

Nieuwe ladderwagen

De brandweer van Kruibeke krijgt een nieuwe ladderwagen waarvan de prijs is geraamd op 460.201 euro, zonder BTW. De oude wordt vervangen om bij een evacuatie van personen uit hoge gebouwen, efficiënter te kunnen werken. Vooral mensen met een hartziektemoeten volgens de dokters al liggend worden naar buiten gebracht en niet al zittend. In heel wat appartementen moet dat gebeuren via een raam. De huidige ladderwagen van de Kruibeekse brandweer, is niet voldoende uitgerust om horizontaal te werken. Volgens burgemeester Denert is het niet zinvol om beroep te doen op naburige korpsen van Temse of Beveren. Daarom dat de aankoop van een nieuwe ladderwagen zeker verantwoord is. "Op veiligheid wil de gemeente niet besparen", zei hij.

 

Ondergrondse garages

Voor de nieuwe verkaveling 'Weispoel' in Bazel, achter het nieuwe rusthuis in het centrum, zal het Bijzonder Plan van Aanleg worden gewijzigd om zo ondergrondse garages te voorzien. Het is de bedoeling om op deze manier auto's uit het straatbeeld te houden.

 

Schilderwerken

Omdat de gemeentelijke technische dienst zelf geen personeel heeft om grote schilderwerken uit te voeren, zal de gemeente het werk uitgeven. Het betreft het schilderen van het buitenschrijnwerk van het gebouw De Valck aan het Onze-Lieve-Vrouwplein, de oude Pastorijvan Bazel in de Kruibekestraat 2 en aan de gemeenteschool in de Bazelstraat 27. De kostprijs van deze schilderwerken werd geraamd op 32.000 euro. De werken worden uitgevoerd met natuurverf met ecolabel in het kader van het milieuplan. De gemeente wil het gebruik van milieuvriendelijke verf aldus promoten. Het uitgangspunt hierbij is dat de gemeente die producten en systemen inzet die de minste milieueffecten veroorzaken in hun volledige levensloop.

 

Tijdelijk verkeersreglement voor Schellekesfeesten

Ter gelegenheid van Schellekeskermis te Rupelmonde op zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 augustus zijn er bijzondere verkeersregels. Op zaterdag van 10u tot 24u en zondag van 10u tot 20u is alle verkeer van voertuigen verboden en tevens ook parkeerverbod in de Oeverstraat, op het Kaaiplein, in de Nederstraat en op de parkeerstrook in de Kasteelstraat en in gans de wijk 'Het Schelleke'.(F)

 

Lees ook:

Reus Mercator is ook elk jaar op de afspraak. Hier in 2007 in gezelschap van een visser-reus. (foto: Andre Vercauteren)RUPELMONDE.OP zaterdag 2 en zondag 3 augustus vinden in het Scheldedorp voor de...