Vrijdag start de campagne ‘Week voor goed eten’

TEMSE. Rikolto, vroeger gekend als ‘Vredeseilanden’, organiseert van 12 tot 21 januari de ‘Week voor goed eten’. Daarmee vraagt de organisatie aandacht gezonde en duurzame voeding. Tegelijk steunen ze de mensen die werk maken van gezonde voeding, te beginnen met landbouwers. Temse steunt met het landbouwbedrijf van Ginny en Kris Heirbaut deze actie.
Bij duurzame voeding draait het rond de impact van de voedselproductie op het milieu. Met een circulair landbouwsysteem wordt geprobeerd om die impact te verminderen door onder meer minder gebruik te maken van van synthetische chemicaliën en kunstmest, het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van biodiversiteit. Daarnaast wordt er gestreefd naar een gezond evenwicht tussen landbouwactiviteiten en ecosystemen. “Het is belangrijk dat we deze initiatieven ondersteunen en zo samen onze klimaatdoelstellingen behalen. Zo werken we aan een groener, gezonder en een meer circulaire gemeente”, zegt schepen van Duurzaamheid Tineke Van Britsom.
Voor de 'week voor goed eten' bieden Ginny en Kris een aantal ‘superfoods’ aan in een hippe en duurzame boodschappenzak van Rikolto. In het pakket zit een stuk rauwmelkse hoevekaas met chlorella, verse spelt- pasta conchiegli (schelpjes) met verrassende groene chlorella kleur, een fondant tablet van Vyverman Infinity Chocolade, een plantaardige braadworst van tarwe, soja, walnoot en chlorella en een zakje chlorella poeder waarmee je zelf aan de slag kan. Het pakket kost 30 euro. De winst gaat naar Rikolto die daarmee boeren in ontwikkelingslanden steunt. Een pakket bestellen kan in een van de afhaalpunten: Veldstraat 218 in Temse, Driekoningenstraat 101 in Sint-Niklaas en Brielstraat 71 in Gijzenzele (Oosterzele). Afhalen kan op 19 en 20 januari in hetzelfde afhaalpunt waar de bestelling geplaatst is. (mb, foto: © Rikolto)