150 deelnemers 28ste Sinterklaaszoektocht in de prijzen

SINT-NIKLAAS. Er zijn maar liefst 150 winnaars van de 28ste Sinterklaaszoektocht. Ze mochten gisteren hun prijs in ontvangst nemen in het stadhuis. Elke winnaar kreeg boeken, snoep en speculoos. 

De grote winnaar is het klasje 2A van juf Isabel van Berkenboom Heistraat. Zij hadden het beste antwoord in petto op de moeilijke schiftingsvraag, om het gewicht van de grote, chocolade laars bij Delicatessen Van Poeck in de Stationsstraat te raden. Die laars woog 2.301 gram. De 19 leerlingen van juf Isabel kregen niet alleen veel lekkers, maar mogen ook een jaar lang de 'wisselbeker' houden. Tweede werd de klas 2C van juf Birgit, ook van Berkenboom Heistraat. De derde plaats was voor de klas 3A van juf Maaike en meester Eric van de Broederschool Nieuwstraat. 

De Sinterklaaszoektocht liep van 12 november tot 6 december. Er namen 396 deelnemers deel aan de wedstrijd. De Sinterklaaszoektocht is een initiatief van toerisme Sint-Niklaas en het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen met de steun van de Koninklijke Bond der Brood- en Banketbakkers van Sint-Niklaas en omliggende. (mb, foto: stad Sint-Niklaas)

 

Lees ook:

Meer dan 23.000 bezoekers voor Huis van de Sint

SINT-NIKLAAS. Dinsdagavond trok Sinterklaas de deur van zijn Huis in de Stationsstraat achter zich dicht. Daarmee is een eind gekomen aan de Sinterklaasperiode van dit jaar. Met maar liefst  23.231...

Sint-Gillis-Waas verwelkomt Sinterklaas

SINT-GILLIS-WAAS. Dit weekend zal Sinterklaas elk kindje in onze regio verrassen met een leuk kadootje. Eerst maakt de Sint zijn intrede in Sint-Gillis-Waas. Dat gebeurt morgenvroeg vanaf 10 uur.

Winkel van de Sint opende zaterdag de deuren

SINT-NIKLAAS. Zaterdag heeft de Winkel van de Sint op een nieuwe locatie de deuren geopend. De winkel is verhuisd van een winkelpand in de Stationsstraat naar het Huis van de Sint. Daarmee krijgt de...