Terug naar school langs de N70-werf

BEVEREN. Ook de kinderen in Melsele moeten vanaf vandaag terug naar school. Dat is met de werken op de N70 niet altijd eenvoudig. De verschillende omleidingen hebben ook gevolgen voor de bereikbaarheid van de scholen. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt dan ook extra aandacht voor de zwakke weggebruiker. 

Of je in Melsele nu per auto, fiet of te voet naar school komt, een kleine handleiding blijkt geen overbodige luxe. De aannemer voorziet ter hoogte van het kruispunt met de N70 en de Spoorweglaan een  voetgangersoversteekplaats door de werfzone. Wie naar school komt via de Schoolstraat, rijdt verder tot aan café De Meester en steekt daar de Schoolstraat over. Voor wie langs het dorpspark en de A.V. Puymbroecklaan naar school komt, doet dat het veiligste via de Kerkendam en Kerkplein. 

Wie zijn kinderen met de auto naar school brengt, moet rekening houden met de omleidingen en het (tijdelijk) eenrichtingsverkeer in verschillende straten. Het Agentschap Wegen en Verkeer roept op om de wagen wat verder te parkeren en het laatste stukje te voet te gaan. Ook wijst het Agentschap op de trage wegen in Beveren en Melsele die voor een veilig verkeer van en naar school kunnen zorgen. (mb)

 

Lees ook:

Dag van de Trage Weg zet Vrasene in de kijker

BEVEREN.  Op zondag 16 oktober vindt de twaalfde editie van de Dag van de Trage Weg plaats. Naar aloude traditie zet de gemeente elk jaar de trage wegen van een andere deelgemeente in de kijker....

Autovrije Zondag in Beveren

BEVEREN. Morgen, zondag, 18 september, is het centrum van Beveren van 9 tot 18 uur verkeersvrij. De verkeersas N70, tussen de Bosdamlaan en Gravendreef, is autovrij van 12 tot 18 uur. Er is een...