Speelgoed voor kinderen in armoede

SINT-NIKLAAS. Vrijwilligers van De Werf hebben de voorbije weken 21 dozen speelgoed ingezameld voor Domo Waasland, een vereniging die gezinnen in een kwetsbare situatie bijstaat. Vrijwilligers van Domo zullen met het ingezamelde speelgoed kinderen uit kwetsbare gezinnen een sinterklaascadeau bezorgen. 

"Voor ons is het hartverwarmend dat met deze actie zoveel ouders voor één keer onbezorgd Sinterklaas kunnen zijn, terwijl het voor hen allesbehalve evident is om te gaan shoppen. Hun kinderen krijgen vaak enkel een mandarijntje of chocolaatje, als dat er al is.", zegt Tine Callebaut van Domo Waasland. 

Vrijwilligers van De Werf willen ook mensen in armoede tijdens de feestdagen verwennen en verzamelen daarvoor onder andere verzorgingsproducten in. Wie wil bijdragen, kan verzorgingsproducten nog tot 20 december brengen naar De Werf aan de Ankerstraat 44 te Sint-Niklaas. Dat kan elke donderdag en zaterdag tussen 10 en 13 uur. Met de ingezamelde spullen zal sociaal kruidenier De Springplank kerst- en nieuwjaarsgeschenkjes maken. Wie financieel wil bijdragen, kan een gift storten op BE42 3775 1048 3654 met mededeling ‘Verzorgingsproducten’. (mb)

 

Lees ook:

Sint-Gillis-Waas verwelkomt Sinterklaas

SINT-GILLIS-WAAS. Dit weekend zal Sinterklaas elk kindje in onze regio verrassen met een leuk kadootje. Eerst maakt de Sint zijn intrede in Sint-Gillis-Waas. Dat gebeurt morgenvroeg vanaf 10 uur.

Winkel van de Sint opende zaterdag de deuren

SINT-NIKLAAS. Zaterdag heeft de Winkel van de Sint op een nieuwe locatie de deuren geopend. De winkel is verhuisd van een winkelpand in de Stationsstraat naar het Huis van de Sint. Daarmee krijgt de...

Zwijndrecht houdt inzamelactie voor Oekraïne

ZWIJNDRECHT.  De gemeente Zwijndrecht organiseert morgen, zondag 13 maart, een inzamelactie voor Oekraïne. De focus ligt op spullen die eenvoudig te bewaren zijn zoals verzorgingsproducten voor...