Actie rond correct gebruik parkeerplaatsen voor personen met een beperking

SINT-NIKLAAS. Vanaf vandaag tot en met zondag 6 december houden politie en parkeerwachters een actie rond het correct gebruik parkeerplaatsen voor personen met een beperking. De politie zal hierbij een nultolerantie hanteren.  Wie onterecht parkeert op een parkeerplaats voor personen met een beperking, riskeert een boete van 116 euro. Wie z’n kaart vergeet te plaatsen, riskeert een boete van 58 euro. Bij ernstige inbreuken zal de wagen getakeld worden.

Tijdens de actieweek zullen de gemeenschapswachten en parkeerwachters een positieve boodschap verspreiden bij mensen die hun wagen juist parkeren in de buurt van een parkeerplaats voor een persoon met een beperking. Dit gebeuren door een bedankkaartje onder de ruitenwissers te leggen.

In Sint-Niklaas zijn er 302 openbare parkeerplaatsen voor personen met een beperking. In 2019 heeft de politie 217 vaststellingen verricht wegens onrechtmatig parkeren op een parkeerplaats voor personen met een beperking, 14 voertuigen werden getakeld. Vanaf januari 2020 tot op heden waren er 172 vaststellingen en 15 voertuigen werden getakeld. (mb)

 

Lees ook:

Running Team Sinaai loopt 1000 euro bij elkaar

SINAAI. Running Team Sinaai organiseerde in december de actie ‘Running Team Sinaai Loopt Warm’. Door te lopen of wandelen in de week van 14 december werd geld ingezameld voor Het Open Poortje in...

Snelheidscontroles in november

BEVEREN/ SINT-GILLIS-WAAS/STEKENE. De politie van de zone Waasland-Noord hield in november op verschillende plaatsen snelheidscontroles. Daar werd de snelheid van in totaal 12.091 voertuigen...