Sint-Niklazenaars steunen slachtoffers van politiegeweld

SINT-NIKLAAS.  Sint-Niklaas zonder Racisme voert deze voormiddag actie tegen politiegeweld. Directe aanleiding is de start van het proces rond Mawda, de tweejarige kleuter die in 2018 omkwam door een politiekogel. Dat proces krijgt heel wat internationale aandacht. Onder meer de Brits filmmaker Ken Loach roept de Belgische bevolking op om zich te laten horen tegen de ontmenselijking van migranten. 

Sint-Niklaas zonder Racisme wil haar steun betuigen aan de familie en roept Sint-Niklazenaren op om voor 13 uur een steunbetuiging op te hangen aan de wasdraad tussen de bomen van de Vredegerecht in de Kazernestraat. De actie verloopt volledig coronaproof. Wie iets wil ophangen, brengt dus een eigen wasspeld mee. 

Onder de naam  ‘Justice4Mawda’ vindt in verschillende steden een gelijkaardige actie plaats. (mb)

 

Lees ook:

Running Team Sinaai loopt 1000 euro bij elkaar

SINAAI. Running Team Sinaai organiseerde in december de actie ‘Running Team Sinaai Loopt Warm’. Door te lopen of wandelen in de week van 14 december werd geld ingezameld voor Het Open Poortje in...

Resultaten controleactie ‘Goliath’

BEVEREN. De politie Waasland-Noord nam in de avond van donderdag 19 op vrijdag 20 november deel aan de controleactie ‘Goliath’. Vanmorgen werd het resultaat bekend gemaakt. 

Politie Kruibeke-Temse hield weekendactie

KRUIBEKE/TEMSE. De lokale politie Kruibeke-Temse heeft in de nacht van zaterdag op zondag een extra controles op de covid-maatregelen en verkeersovertredingen gehouden. Vijf personen bleken in het...