Lago Meerminnen profiteert van staycation

BEVEREN. Na een verplichte sluiting kon subtropische zwembad LAGO De Meerminnen in Beveren aan de start van de zomervakantie toch de deuren open. Dat heel wat mensen afgelopen zomer kozen voor een staycation was in De Meerminnen te merken. Het Beverse zwemparadijs ontving afgelopen zomer 40.104 recreanten.  LAGO is tevreden met de cijfers maar het aantal bezoekers lag toch een stuk lager dan vorige jaren. In een normale zomer ontvangt LAGO De Meerminnen 60 à 65.000 bezoekers.

Door de coronamaatregelen moesten bezoekers op voorhand een tijdslot boeken via de website. Over de hele LAGO-groep werden er deze zomer 393.240 zwembeurten geboekt via de webshop.  Ook in de nabije toekomst zal de ticketverkoop nog steeds online gebeuren, ook tijdens de schoolperiodes.

"Ik ben blij dat we ook deze zomer iedereen een vakantiegevoel konden bieden in alle veiligheid. We kregen zeer veel positieve feedback van onze bezoekers die genoten van Q-time in onze zwemparadijzen. Hoewel heel wat zaken anders werden aangepakt, verliep alles zeer vlot. We kunnen terugblikken op een goede zomer. Ik bedank het personeel voor hun inzet en flexibiliteit. Ook voor hen was het een nieuwe manier van werken.", zegt algemeen directeur Diether Thielemans. (mb)

 

Lees ook:

Actie om Sinbad open te houden

SINT-NIKLAAS.  Leden van PVDA hebben zaterdag actie gevoerd om het Sint-Niklase zwembad Sinbad te behouden. Het stadsbestuur heeft zoals bekend plannen om tegen 2024 een nieuw zwembad te openen dat...

Identiteitscontrole aan De Meerminnen blijft

BEVEREN. De identiteitscontrole aan LAGO De Meerminnen in Beveren die deze zomer werd ingevoerd, blijft ook volgend jaar behouden. De controles kwamen er na verschillende incidenten met vandalisme...