Woonzorgcentra Zorgpunt Waasland tijdelijk dicht

REGIO.  Zorgpunt Waasland heeft sinds zaterdag haar woonzorgcentra in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht tijdelijk gesloten voor bezoek. Alvast tot morgen, dinsdag 28 juli, is er geen bezoek mogelijk. Reden voor de beslissing is de snelle heropflakkering van het coronavirus. 

De Taskforce Zorg van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid stuurde donderdagavond nog strengere richtlijnen uit voor de woonzorgcentra maar het bleek niet mogelijk om die al tegen zaterdag uit te werken. Door de woonzorgcentra te sluiten voor bezoekers, geeft Zorgpunt Waasland zichzelf de tijd om in de loop van de week op een georganiseerde manier opnieuw bezoek toe te laten. Er komt overleg met de artsen die verbonden zijn aan de woonzorgcentra. Op basis van dat overleg zal bekeken worden welke extra maatregelen nodig zijn. Vast staat dat bezoek op de kamer voorlopig niet meer wordt toegelaten. (mb)

 

Lees ook:

Beverse Tennisclub mag activiteiten herstarten

BEVEREN. Op 20 juli moest de Beverse Tennisclub haar Gastronomisch Dubbeltornooi stilleggen omdat een bezoeker positief werd getest op covid-19. Nu zowel de organisatoren als deelnemers negatief...

Temse neemt bijkomende coronamaatregelen

TEMSE. Na recente coronabesmettingen heeft Temse exta maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Zo zijn alle kermissen en de daaraan verbonden activiteiten geannuleerd.

Geen nieuwe besmettingen bij Beverse Tennisclub

HAASDONK. Goed nieuws vanuit de Beverse Tennisclub. Nadat vorige week het Gastronomisch Dubbeltornooi werd stilgelegd omdat een bezoeker positief werd getest op covid-19, zijn er geen nieuwe...