Nieuwe gedichten voor Poëziepad Puivelde

SINT-NIKLAAS. Twintig jaar na de realisatie van het poëziepad Puivelde zijn vier nieuwe gedichten van vier nieuwe, vrouwelijke dichters aan de route toegevoegd. Het gaat om gedichten van Jana Arns, Dorien Couton, Sofie De Moor en Kirstin Vanlierde. De route wordt ook gerestaureerd. Zo werden arduinen sokkels en plexiglazen platen vernieuwd. 

Tot slot is er een nieuwe wandelbrochure  in broekzakformaat gemaakt. Die beschrijft de wandelroute van 13 km lengte langsheen het nu in totaal 12 gedichten tellend traject. Alle gedichten werden voorzien van een korte, geactualiseerde biografie van de dichters. De wandelroute is gratis verkrijgbaar bij enkele handelaren in Puivelde en bij de dienst toerisme, Grote Markt 45 te Sint-Niklaas.

Het vernieuwingstraject van het poëziepad Puivelde kreeg de steun van Frank Pollet, de stuwende kracht achter het oorspronkelijke poëziepad en het stadsbestuur Sint-Niklaas. (mb)

 

Lees ook:

Toer zondag Lekker Oost-Vlaams

REGIO.  Morgen, zondag, 30 augustus, zetten 14  Oost-Vlaamse producenten van streek- en hoeveproducten van 10 tot 18 uur hun deuren open voor het publiek tijdens de Toer Lekker Oost-Vlaams. Bezoekers maken...

Kastelenroute ‘Van Steen tot Steen’

REGIO. Toerisme Vlaanderen werkt aan het project ‘Van Steen tot Steen’. Dat is een kastelenroute van het Steen in Antwerpen tot het Gravensteen in Gent. De route zal onderweg alle kastelen langs de...

Gratis ijsjes op de Ronde van Urbanus

LOKEREN. Wie in deze warme dagen wat verfrissing zoekt, kan terecht in Lokeren. Daar is de feestweek gestart. Tijdens de Ronde van Urbanus worden gratis ijsjes uitgedeeld.