Buitenfitness in elke Beverse deelgemeente

BEVEREN. Gemeenteraadslid Jeroen Verhulst (CD&V) heeft een voorstel ingediend om in elke deelgemeente van Beveren een buitenfitness te voorzien. Dat moet de inwoners van Beveren inspireren om te blijven bewegen en sporten. Volgens Verhulst zijn tijdens de lockdown heel wat mensen beginnen wandelen, lopen en individueel sporten. Nu het leven stilaan terug normaal wordt, kan een laagdrempelige buitenfitness mensen aanmoedigen om te blijven sporten. 

Daarbij zijn volgens Verhulst lokatie, toestellen en inrichting belangrijk maar dat mag geen probleem vormen. Volgens het gemeenteraadslid zijn er in elke deelgemeente voldoende geschikte locaties zoals bijvoorbeeld het Haagmolenpark in Melsele of langs fiets- of wandelpaden. "Betreft de toestellen bestaan er vandaag de dag verschillende met verstelbare gewichten, die niet van het toestel te verwijderen zijn of een zogenaamde beweegbank (ipitup), een combinatie van een zitbank met beweegfuncties. Deze mogelijkheden maken het dan ook erg aantrekkelijk.", klinkt het. Het raadslid hoopt dat het college met dit voorstel op korte termijn op zoek gaat naar middelen en locaties. (mb)

 

Lees ook:

Leerlingen basischolen maken kennis met G-sport

SINT-GILLIS-WAAS. In januari en februari konden de leerlingen van de derde graad van  basisschool De Bron, De Eeckberger en Het Kompas kennismaken met G-sporten zoals Boccia, rolstoelbasket, curling, torbal...