Temse bouwt cameranetwerk uit

TEMSE. Op de gemeenteraad van Temse is een uitgebreid pakket maatregelen goedgekeurd die de inzet van verschillende type camera’s mogelijk maakt. Een van de maatregelen is de inzet van bodycams bij de politie. Ook zullen de komende maanden oudere, vaste camera’s worden vervangen en nieuwe camera’s worden ingeplant. Dat zal in drie fases verlopen. In een eerste fase wordt de doorgang van de Schoolstraat - Kouterstraat en August Wautersstraat aangepakt. Nadien is de omgeving van het JOC en sportcentrum Fernard Schuerman aan de beurt. In de derde en laatste fase worden ook in de industriezones TTS en De Zaat camera’s voorzien.

Open VLD Temse reageert alvast tevreden op de maatregelen: "Omwille van onze ligging in de nabijheid van de gewestwegen en makkelijke toegang tot de E17, is Temse kwetsbaar voor inbraken in woningen en bedrijven. Dankzij camerabewaking kunnen we enerzijds daders sneller lokaliseren en oppakken en anderzijds kunnen de beelden ook gebruikt worden als bewijslast. Bovendien wijzen studies in andere politiezones er ook op dat de camera’s een ontradend en preventief effect hebben." (mb)

 

Lees ook:

Temse neemt bijkomende coronamaatregelen

TEMSE. Na recente coronabesmettingen heeft Temse exta maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Zo zijn alle kermissen en de daaraan verbonden activiteiten geannuleerd.

Vlaamse Waterweg herstelt Scheldedijk in Tielrode

TIELRODE. De Vlaamse Waterweg NV voert nog tot 31 oktober werken uit aan de Scheldedijk aan het gecontroleerde overstromingsgebied Tielrodebroek in Tielrode. Daarbij wordt de polderkant van de...

Oude Scheldebrug Bornem-Temse heropent op 4 juni

TEMSE.  Vandaag start de derde en laatste fase van de renovatiewerken aan de ‘oude’ Scheldebrug Bornem-Temse. Daarbij wordt het fietspad vernieuwd. Het fietspad ligt gescheiden van de rijweg en wordt...