De Koerier schakelt over op afhaalformule

REGIO. Dat een verplichte sluitingsperiode van 3 weken een flinke impact heeft op horecazaken, hoeft wellicht niet gezegd. Horeca-uitbaters lijken met een afhaalformule een manier te hebben gevonden om nog aan de slag te blijven. 

Toch blijft de impact van het coronavirus groot op horecazaken als Brasserie De Koerier uit Sint-Gillis-Waas. "De impact is snel uitgelegd: we hebben niets meer. Ons personeel is economisch werkloos. Om toch een beetje inkomen te hebben zijn we, net als vele collega’s, overgestapt op een afhaal-take away-formule maar dat moet z’n weg naar de klanten nog vinden.", zegt Peter De Rudder van De Koerier. "We bieden de meer eenvoudige gerechten als de pasta’s, ribbetjes en gegrilde zaken aan te bieden. Bestellingen kunnen telefonisch worden doorgegeven op het nummer 03 475 08 00 en maximum een uurtje later kan het gerecht worden afgehaald of wordt het gerecht aan huis gebracht."

"Tot hiertoe maken vooral oudere mensen gebruik van de service.", aldus De Rudder. "Er zijn mensen die in serviceflats wonen en die wekelijks een uitstapje naar onze zaak maakten. Die zijn hun uitstapje kwijt en daar brengen we nu gerechten aan huis". 

Het is erg belangrijk dat mensen horecazaken in hun dorp steunen. "Mensen leven echt met ons mee. Gisteren bestelde een jonge man friet met stoofvlees. Dat kon hij ook bij een frituur bestellen maar hij deed het bij ons. Dat deed deugd. De steun van de mensen is echt nodig om te overleven want de kosten lopen gewoon door.", besluit De Rudder. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Horeca Vlaanderen wil starters begeleiden en ondersteunen bij de opstart van hun zaak en organiseert een gratis opleiding in Sint-Niklaas. De opleiding vindt plaats op 20 september van...

REGIO. Kan de horeca helpen om onze provincie toeristisch te promoten? Toerisme Oost-Vlaanderen en tien Oost-Vlaamse sierteeltgemeenten denken van wel. Samen gaan ze op zoek naar Toeristische...

REGIO. Op 30 januari worden in het Limburgse Genk de Horeca Awards uitgereikt. De awards is een wedstrijd die de kwaliteits in de sector te bevorderen. Op termijn wil de organisatie haar award...

KASTEL. Chris Verschueren, die vorig jaar het wereldrecord 'Frieten bakken' op z'n naam schreef, is genomineerd voor een Horeca-Award in de categorie 'Beste frituur afhaalzaak'. De winnaar wordt op...

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas ontving op 7 februari in Genk de Horeca Awards voor meest horecavriendelijke stad. De prijs staat voor 'kwaliteit, gastvrijheid en klantvriendelijkheid'. De stad nam via...

SINT-NIKLAAS. Het Sint-Niklase stadsbestuur wil met het project SINuit de overlast in de uitgangsbuurten terugdringen. Daarvoor werkt de stad samen met horecazaken, die zich engageren om o.a. geen...