Reizende tentoonstelling ‘Gepantserde Vleugels/Armoured Wings’ drie weken in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS.  Vanaf vandaag is in Sint-Niklaas de reizende tentoonstelling ‘Gepantserde Vleugels’ te bezoeken. De tentoonstelling startte vorig jaar in Warschau en reist sinds april door Vlaanderen. Door de tentoonstelling naar de stad te halen, herdenkt Sint-Niklaas de de bevrijding door Poolse troepen in de septemberdagen van 1944.

Bezoekers kunnen het traject volgen van de bevrijding van Vlaanderen in september-oktober 1944 door de Eerste Poolse Pantserdivisie onder het bevel van generaal Stanislaw Maczek.  De tentoonstelling bevat voorwerpen, documenten en beeldmateriaal uit openbare en persoonlijke archieven, aangevuld met  multimediale toepassingen. De Beverse tentoonstelling ‘Poolse liefde, Beverse huwelijken’ krijgt een plaats in het regionale luik.

De tentoonstelling is tot en met zondag 17 november 2019 gratis te bezoeken in de Tentoonstellingszaal Zwijgershoek, Zwijgershoek 14 te Sint-Niklaas. Dat van dinsdag tot en met zaterdag van 14 tot 17 uur en op zondag van 11 tot 17 uur. 

Rondleidingen voor groepen kosten 60 euro en zijn mogelijk op woensdag 6 en 13 november, donderdag 7 en 14 november en op vrijdag 8 en 15 november 2019, telkens om 14 uur. Aanvragen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 03 778 34 50. (mb)

 

Lees ook:

Haal Coup de Ville naar de klas

SINT-NIKLAAS. De kunsttentoonstelling Coup de Ville vindt dit jaar plaats van 11 september tot en met 11 oktober. Veertig kunstenaars stellen werken tentoon op 9 locaties in het stadscentrum van...

Tentoonstelling ‘Beveren omarmt Mongolië’ 

BEVEREN. Nadat corona in het voorjaar een stokje stak voor de tentoonstelling ‘Beveren omarmt Mongolië’, is de tentoonstelling zaterdag geopend in OC Boerenpoort in Melsele. Aanleiding voor de...