Tentoonstelling Kleur, Klank en Kracht geopend

Image
Het boek 'Kleur, Klank en Kracht' over het werk van Lieve Janssen is op de tentoonstelling verkrijgbaar.
WAASMUNSTER. In kasteel Blauwendael te Waasmunster is vanmiddag de tentoonstelling ‘Kleur, Klank en Kracht’ geopend. Het is de eerste tentoonstelling van Lieve Janssen in 15 jaar. De kunstenares toont er haar schetsen, portretten en schilderijen. Alle schilderijen tonen de passie die Lieve voelt voor de Afrikaanse cultuur en vooral natuur. Ze heeft al verscheidene reizen naar Afrika gemaakt en komt elke keer terug met massa’s foto’s. De onderwerpen op haar foto’s komen terug in de schilderijen, aangevuld met emotie en eigen kleuren. Dat zorgt voor prachtige kunstwerken.

Dat Lieve Janssen Afrika een warm hart toedraagt is duidelijk. Zij en haar echtegenoot steunen een weeshuis in het Etiopische Arbaminch. Daarvoor hebben zij fondsen ingezameld waarmee het weeshuis een eigen supermark wil starten. Het is de bedoeling om daar afgestudeerde studenten aan een job te helpen.

 

Image
kunstenares Lieve Janssen bij een schilderij op de tentoonstelling

Lieve Janssen maakt, samen met andere kunstenaars, regelmatig schetsen in het atelier van Lieve Ulburghs in Antwerpen, een kunstenares die een diepe indruk maakt op Lieve Janssen: "Die dame is ongelooflijk hard en kritisch voor zichzelf. Daarmee samenwerken zorgt voor een enorme motivatie."

De tentoonstelling toont ook portretten. "Het moeilijkste hieraan is de mens af te beelden zoals die zichzelf ziet.", zegt kunstenares Lieve Janssen. Portretten maakt Lieve Janssen enkel op aanvraag. Wie interesse heeft, kan haar contacteren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Samen met de tentoonstelling is in beperkte oplage een boek over het werk van Lieve Janssen verschenen. Het boek is verkrijgbaar op de tentoonstelling.

De tentoonstelling ‘Kleur, Klank en Kracht’ is te bezoeken op zaterdag 16 februari en zondag 17 februari van 12 uur tot 17 uur en op zaterdag 23 februari en zondag 24 februari 2008 van 10 uur tot 17 uur in Kasteel Blauwendael in de Gentstraat in Waasmunster. (MB)

 

 

Lees ook:

SINAAI/HAMME. Kunstenares Lieve Janssen verlaat na drie jaar opnieuw haar knus atelier in het stiltegebied in Sinaai om nieuwe werken tentoon te stellen. Dat doet ze slechts om de drie jaar 'om het...

'Overspel' en een kruising van een Hamse Wuiten met een Sinaaise Bok.HAMME. Inwoners van Hamme zijn opgegroeid met de legende van de Hamse wuiten over de pratende Vlaamse Gaai die het praten...

kunstenares Berlinde Dieleman bij haar kunstwerkenWAASMUNSTER. In kasteel Blauwendael te Waasmunster is vanmiddag de tentoonstelling ‘T/T’  geopend. ‘T/T’ staat voor...