Laatstejaars verpleegkunde Sint-Carolus op stage in AZ Nikolaas 

SINT-NIKLAAS. Veertien leerlingen van de HBO5-opleiding verpleegkunde van Sint-Carolus volgen een acht weken durende stage op de afdeling Geriatrie 4 in AZ Nikolaas, campus Beveren. Dat is een primeur voor de opleiding binnen Sint-Carolus. 

Tijdens hun stage staan de leerlingen in voor de totaalzorg van twaalf ouderen. Daarbij worden ze nauwlettend opgevolgd door het vaste afdelingsteam. Ook vanuit Sint-Carolus is er dagelijkse opvolging. Woensdag sluiten de jongeren hun stage af. Het is dus nog even wachten op de definitieve evaluatie maar de eerste signalen zijn alvast positief. 

Een leerwerkplaats heeft een grote meerwaarde omdat de studenten kennis maken met het volledige takenpakket van een verpleegkundige.  Zo ligt niet enkel de focus op het verzorgen van patiënten maar ook op de coördinatie van de zorg: briefen van dokters, administratie in orde brengen, contacteren van andere leden van het multidisciplinair team, familieleden op de hoogte stellen,... Binnen AZ Nikolaas werd ook voor gezorgd dat de studenten hun persoonlijke stagedoelstellingen konden bereiken. (mb)

 

Lees ook:

PVDA niet blij met verhoging erelonen AZ Nikolaas

SINT-NIKLAAS.  PVDA is niet blij met de verhoging van de erelonen in AZ Nikolaas van 110 procent naar 150 procent. Dat de meerderheidspartijen N-VA en SP.A die stijging hebben goedgekeurd, kan er bij de...

AZ Nikolaas en AZ Lokeren gaan nauwer samenwerken

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. AZ Lokeren en AZ Nikolaas gaan nauwer samenwerken onder de naam Verenigde ziekenhuizen van Waas en Durme, de nieuwe naam van de vzw AZ Nikolaas. Beide ziekenhuizen zullen samen 980...