Leerlingen Broederschool geselecteerd voor Europese Jongerenparlement in Hamburg

SINT-NIKLAAS.  Een zeskoppige delegatie van de Bovenbouw Humaniora van de Broederschool heeft deelgenomen aan de jongste Nationale Selectie-conferentie van het Europees Jongerenparlement (EYP) in Luik. Het was de eerste keer dat die plaatsvond in Franstalig België. 

De zes hebben gedurende vier dagen samengewerkt met leerlingen van meer dan tien andere Belgische scholen aan resoluties over actuele thema’s die de toekomst van de Europese Unie aanbelangen. Op het programma stonden een dag teambuilding, twee dagen commissiewerk en een dag Algemene Vergadering in het Paleis van de Prins-bisschoppen. De Broeders-delegatie deed het zo goed dat ze aan het begin van volgend schooljaar België mogen vertegenwoordigen op de 91e Internationale Sessie van het Europese Jongerenparlement in het Dutise Hamburg. (mb)

 

Lees ook:

Scholieren vervangen oriëntatieloop door plogging

SINT-NIKLAAS. Gisteren hebben de vierdejaars van Berkenboom Humaniora uit Sint-Niklaas hun klassieke oriëntatieloop vervangen door plogging. Dat is een looptrend die over komt waaien vanuit Zweden....