Overleden burgemeester krijgt plein

Image
Het plein voor het gemeentehuis heet vanaf 2010 'Burgemeester Omer De Meyplein'.
SINT-GILLIS-WAAS. De vorig jaar overleden oud-burgemeester Omer De Mey krijgt een plein naar zich vernoemd. De Mey was meer dan 20 twintig jaar burgemeester en leidde onder andere de fusie van De Klinge, Meerdonk, Sint-Pauwels en Sint-Gillis-Waas tot één gemeente in goede banen. In 1993 werd hij ere-burgemeester. Vanaf 1 januari draagt het plein voor het gemeentehuis zijn naam: 'Burgemeester Omer De Meyplein'.

Dat betekent dat het gemeentehuis, enkele gemeentelijke diensten en verschillende inwoners een nieuw adres krijgen. Het gemeentehuis krijgt vanaf 1 januari 2010 Burgemeester Omer De Meyplein 1 als adres.
De aanpalende huizen vanaf Tandarts Deprez en voor Slagerij Bert en Sandra krijgen bijgevolg ook een adres aan dit plein. De huizen voorbij de slagerij worden hernummerd maar blijven in de Kerkstraat. Het huidig begin van die Kerkstraat - tussen het 'heilig hart' en het Burgemeester Omer De Meyplein - heet vanaf 1 januari 'Parkstraat'.

Image
De in 2008 overleden ere-burgemeester De Mey op het plein dat nu zijn naam krijgt. (foto: Delro)
Door de hernummering in de Kerkstraat krijgen nog enkele andere gemeentelijke diensten en locaties een nieuw huisnummer:
- Archief - Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap - kantoor Buitenschoolse Kinderopvang Stekelbees: Kerkstraat 21
- Opvanglocatie Stekelbees: Kerkstraat 21/A
- Kerk: Kerkstraat 23
- Jeugdhuis: Kerkstraat 25
- Bibliotheek: Kerkstraat 67

(mb)

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS. Terwijl de bouw van het nieuwe administratief en bestuurscentrum volop aan de gang is, blijven de gemeentediensten verder werken. Sinds enkele weken zijn de gemeentediensten...