Onderzoek je familiegeschiedenis via nieuwe website van Familiekunde Land Van Waas

SINT-NIKLAAS.  Familiekunde Land Van Waas heeft een nieuwe website gelanceerd voor amateur  genealogen. De website bundelt verschillende historische bronnen en maakt het een stuk eenvoudiger voor mensen om onderzoek te doen naar hun familiegeschiedenis.  

Een groep vrijwilligers van Familiekunde Vlaanderen, afdeling Land Van Waas, houdt zich bezig met de indexering van historische bronnen als burgelijke standen, kerkelijke parochieregisters, notarisakten en staten van goed. Op die manier bouwen ze stap voor stap aan een databank die het mogelijk maakt om familiekundig onderzoek - zoals het opstellen van een stamboom - te doen. Tot hiertoe zijn al ongeveer 1.200.000 aktes en meer dan 620.000 bidprentjes en rouwbrieven verwerkt. De verschillende aktes, rouwbrieven en bidprentjes kunnen online geraadpleegd worden. "Iedereen, altijd en overal de mogelijkheid geven om familiegeschiedenis, zoals stambomen en kwartierstaten, over een ruime regio op te stellen is onze droom. Daarom moeten akten geïndexeerd worden en het resultaat de amateurgenealoog bereiken op een zo gebruikersvriendelijk en efficiënt mogelijke manier. Onze online publicatie is hier baanbrekend en uniek.", zegt Luc Chalmet, voorzitter Familiekund Vlaanderen-regio Land van Waas. 

De portaalwebsite is te vinden op publicatie-landvanwaas.be. Toegang krijgen kan via een jaarlijks hernieuwbaar abonnement. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. De Waaslander heeft veel aandacht voor het erfgoed in de regio. Wie interesse heeft om ook oud schrift onder de knie te krijgen, kan zich inschrijven voor de cursusreeks 'Oud Schrift...