Cursus oud schrift

SINT-NIKLAAS. De Waaslander heeft veel aandacht voor het erfgoed in de regio. Wie interesse heeft om ook oud schrift onder de knie te krijgen, kan zich inschrijven voor de cursusreeks 'Oud Schrift (paleografie)' die Familiekunde Vlaanderen regio Land Van Waas samen met het Rijksarchief te Beveren organiseert. Cursisten krijgen onder meer een introductie tot oud schrift en Latijn in de parochieregisters en oefenen later met teksten die dateren uit 1680-1750. De lessenreeks eindigt op 30 maart met een bezoek aan het Rijksarchief te Beveren. 

De lessenreeks start op donderdag 28 februari in het documentatiecentrum FV-Land van Waas aan de Zamanstraat 49 (1e verd.) te Sint-Niklaas. Daarna zijn er lessen op 7, 14, 21 en 28 maart 2013, telkens van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het maximum aantal deelnemers is vastgelegd op 16. De cursus kost 15 euro. Inschrijven kan tot 22 februari 2013 via de website familiekunde-landvanwaas.be of via het inschrijvingsformulier aan de balie van het Rijksarchief te Beveren. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  Familiekunde Land Van Waas heeft een nieuwe website gelanceerd voor amateur  genealogen. De website bundelt verschillende historische bronnen en maakt het een stuk eenvoudiger voor...