Kunstacademie danste voor de warmste week in WZC Grootenbosch

BEVEREN. Afgelopen woensdag werd er ballet gedanst in WZC Grootenbosch. In het kader van de Warmste Week gaven elf leerlingen de gemeentelijk kunstacademie van Beveren een balletoptreden in het woonzorgcentrum. Het optreden in de polyvalente zaal werd bijgewoond door 45 bewoners. Bewoners die zelf niet naar het optreden konden komen, kregen achteraf bezoek van de balletdansertjes.

Voor en na het optreden werd er chocomelk en pannenkoeken verkocht. Dat leverde 80 euro op.  Het geld gaat naar het project ‘De Wensboom’. "Elke bewoner mag een wens uiten. Deze wens gaat meestal om een belevenis die ze nog eens graag zouden meemaken.  Zo zijn er al enkele wensen bij een aantal bewoners uitgekomen, zoals een bewoonster die graag nog eens wou gaan zwemmen, een andere bewoonster is nog eens teruggekeerd naar haar geliefde schietstanden in Haasdonk terwijl een andere bewoner gewoon een familiebezoek wou afleggen.", zegt Ann Maes, verantwoordelijke van het woonzorgcentrum, over het project. (mb)

 

Lees ook:

Provincie schenkt bijna 19000 euro aan Warmse Week

REGIO. De Provincie Oost-Vlaanderen schenkt 18 965 euro aan de Warmste Week. Het personeel van de provincie organiseerde de voorbije weken onder andere eek kerstmarkt en een zwemmathon. Die acties...