Vier moeder op de boerderij

OOST-VLAANDEREN. Op moederdag zondagnamiddag 8 mei 2016zetten zeven Oost-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven, de boerderijpoorten en serredeuren open voor mama’s en hun familie. 

Van melkvee over akkerbouw tot hoevezuivel en hoeve-ijs. Op verschillende plaatsen zal land- en tuinbouw zich van z'n plezantse en lekkerste kan tonen.

In onze regio kunnen liefhebbers terecht op 't Eikenhof van Peter Van Kerckhove en Monique Vervaet aan de Eekstraat 218 in Lokeren. Van 15 tot 18 uur is er een heuse doe-namiddag waarbij kledij vuil mag worden, foto's genomen worden, gekookt zal worden... Zorgboerderij 't Eikenhof staat gekend om z'n kaas, yoghurt en ijs. Inschrijven is verplicht voor 30 april.

De andere deelnemende bedrijven zijn Den Hamer (Zaffelare-Lochristi), Eefke’s Hoeveijs (Knesselare), Hoeve ’t Alkeveld (Velzeke-Zottegem), Janaplants (Zaffelare-Lochristi), Ons Dagelijks Groen (Meldert-Aalst), Stal Blockeel (Eine-Oudenaarde)

Gedeputeerde Alexander Vercamer, bevoegd voor landbouw en platteland: “Aan de basis van spijs en drank, staan boeren en boerinnen hier en elders in de wereld. Daarom laten we op moederdag mama’s en hun familie graag proeven van alle zoetigheden die de boerderij te bieden heeft. Ze kunnen ook deelnemen aan de workshop ‘lekker lokaal’ of een rondleiding meevolgen.”

Meer info over de deelnemende bedrijven, wat er te beleven valt en hoeveel het kost is terug te vinden op de website van de provincie Oost-Vlaanderen. (mb)

info: http://www.oost-vlaanderen.be/public/economie_landbouw/landbouw/educatie/zoete_zondag/index.cfm

 

Lees ook:

Moederdagactie op Beverse markt

BEVEREN. Op dinsdag 9 augustus wordt er tijdens de wekelijkse dinsdagmarkt een moederdagactie georganiseerd. Wie iets koopt, ontvangt een stempel op een spaarkaart. Vier stempels zijn goed voor een...

‘t Eikenhof wint Lokerse Groenlink

LOKEREN. De Lokerse geitenboerderj ‘t Eikenhof heeft de tweede Lokerse Groenlink gewonnen. Dat is een prijs waarmee Groen Lokeren duurzame ondernemingen in de kijker wil zetten. De geitenboerderij...

Vier vaderdag op de boerderij

REGIO. Aanstaande zondag is het vaderdag. Met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen verwelkomen 8 Oost-Vlaamse landbouwers de papa’s en hun gezin op hun boerderij, in hun serre of op hun weides...

De Roos is al 15 jaar zorgboerderij

NIEUWKERKEN.  Zorgboerderij De Roos in Nieuwkerken is al 15 jaar zorgboederij. Daarmee is de boerderij van Luc D’Hooghe en Betty Van Raemdonck een van de pioniers binnen de groene zorg. Sinds 2004...