Eveline Van Laere houdt van de kust

SINT-GILLIS-WAAS. Eveline Van Laere, een 19-jarige schone uit Sint-Gillis-Waas, houdt van zon, zee en strand. Daar zal ze de komende veel van kunnen genieten want ze is finaliste in de Miss Coast Belgiumverkiezing. "Fun, respect en groepsgeest zijn heel belangrijk bij Miss Coast Belgium. Dat vind ik zelf ook belangrijk.", steekt Eveline Van Laere van wal. "De kust, da's altijd een beetje vakantie."

Miss Coast Belgium is de eerste verkiezing waar de praatgrage brunette aan deelneemt. "Het is altijd een droom geweest om eens deel te nemen aan een missverkiezing. Nu heb ik er de ideale leeftijd voor.", zegt de  19-jarige Eveline. Geheel onervaren begint ze niet aan het avontuur want Van Laere danst al sinds haar zevende en staat graag op een podium. Beide ervaringen kan ze goed gebruiken want er wacht de 20 finalistes een drukke zomertour waarbij ze verschillende badplaatsen aandoen waar ze zich moeten voorstellen, dansen en defileren. De choreografie voor de zomertour hebben de meisjes kunnen instuderen in het zonnige Turkije waar ze begin mei naartoe zijn gereisd. "Op het einde van die reis werd Miss Coast Atlantis 2011 verkozen, genoemd naar het hotel waar de groep verbleef. Daar werd ik eerste eredame." vertelt Van Laere enthousiast.

Miss Coast Belgium wordt je niet zo maar. Daar moeten de twintig meisjes, en dus ook Eveline Van Laere, hard voor werken. Naast de zomertour krijgen ze ook punten voor het aantal verkochte kalenders van Miss Coast Belgium. Die tafelkalender zit boordevol foto's van de twintig schoonheden en kost 5 euro. De opbrengst gaat naar 'Help brandwonden kids', een vereniging die kinderen met brandwonden helpt. De kalender is verkrijgbaar via de facebookpagina van Eveline Van Laere, misscoast.be/eveline.

De missverkiezing neemt bijna een volledig jaar in beslag. Eveline Van Laere deed op 5 maart mee aan de preselectie, worstelde zich op 2 april door de halve finale en staat op 10 september in het Kursaal in Oostende voor de finale. "Je moet er veel voor doen maar je maakt veel dingen mee die je anders nooit zou meemaken.", blijft Van Laere enthousiast. "Winnen is een supergrote eer."

Net als vele meisjes zou ook Eveline het wel leuk vinden om ontdekt te worden voor een job in de media. "Want ik leg het nogal graag uit.", lacht ze.

Stemmen op Eveline Van Laere, finaliste 19, kan gratis via de website misscoast.be. (mb)

info: misscoast.be/eveline

 

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS. Het eerste missverkiezingavontuur van de 19-jarige Eveline Van Laere is positief geëindigd. De knappe jongedame uit Sint-Gillis-Waas deed begin maart mee aan de preselectie van...