K3-Route goedgekeurd

KRUIBEKE. Onlans kun u op deze internetkrant al lezen dat de Vlaamse overheid een aantal zogenaamde Quick Win-projecten had goedgekeurd. Eén daarvan is de K3-route in Kruibeke. De route heeft niets te maken met de populaire meidengroep maar wel met de 'Kruisbeelden en Kapellenroute in Kruibeke', een route langs verschillende kruisbeelden, kapellen en mariabeeldjes op het grondgebied van Kruibeke.

Met het uitwerken van de K3-route worden de kruisbeelden, kapellen en mariabeeldjes, waar mogelijk, beter landschappelijk geïntegreerd. Kruibeke krijgt hiervoor 19.200 euro Vlaams geld, een flinke bijdrage in het 63.000 euro kostende project. Het project bestaat uit verschillende fasen. Het start met de inventarisatie, de geschiedschrijving en het peter- of meterschap van de objecten. Daaruit moet een verhaal voortkomen, dat gekoppeld zal worden aan de K3-wandel- en fietsroute.
Het tweede deel bestaat uit onderhoudswerken na inspectie en advies door monumentenwacht Oost-Vlaanderen. Het derde luik omvat landschapsherstel met onder meer straatmeubilair, een logo met begeleidende teksten en het herstel van de ruimtelijke context.

Een brochure en een tentoonstelling moeten de K3-route bij het grote publiek bekend maken. (mb)

 

 

Lees ook:

KRUIBEKE. Zaterdag is de 3K-route ingehuldigd, fiets- en wandelroutes langs gerestaureerde kapellen en kruisbeelden. De opening van de routes was het sluitstuk van een project waarin Kruibeke een...

KRUIBEKE. Het gemeentebestuur wil in 2011 werken aan de opwaardering van de veldkapellen, hangkapellen en kruisbeelden in de gemeente. Er zijn er heel, in het centrum maar ook langs akkers,...