Nieuw project maakt rolstoelgebruikers mobieler

SINT-NIKLAAS. Rolstoelgebruikers of andere minder mobiele mensen hebben in Sint-Niklaas moeilijkheden om aan betaalbaar vervoer te geraken. Een nieuw project van het Thuiszorgplatform moet daar verandering in brengen. Aan het project werken ook de stad en het Rode Kruis Sint-Niklaas mee.

Met het nieuwe project wil het Thuiszorgplatform een betaalbaar bieden voor de weinige, vrij dure oplossingen om rolstoelgebruiker te vervoeren. Rolstoelgebruikers kunnen beroep doen op de nieuwe dienst voor een verplaatsing naar familie, een socio-cultureel evement,… Het Thuiszorgplatform heeft er zich toe verbonden om een aangepaste wagen aan te kopen. Door gebrek aan personeel is de hulp van de stad en het Rode Kruis ingeropen. Het Rode Kruis zal de dienst exploiteren. De stad helpt bij de opstart en voorziet verder jaarlijk een financiële tegemoetkoming voor de exploitatie van de dienst, die op vrijwilligers zal draaien.

Wanneer de wagen klaar is voor gebruik, kunnen rolstoelgebruikers een rit boeken via het Rode Kruis Sint-Niklaas. Eén rit kost minstens 3 euro, verhoogd met 0.30 euro per kilometer. Voor de berekening van het aantal gereden kilometers, gebruikt het Rode Kruis de kilometerstand van de wagen. Wanneer de chauffeur moet wachten, betaalt de gebruiker na één uur wachttijd opnieuw een startbedrag van 3 euro.

vrijwilligers gevraagd

De stad, het Thuiszorgplatform en het Rode Kruis zoeken gemotiveerde vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan dit project. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met doelgroepenwerkster Gwendoline De Vogel, bereikbaar op het nummer 03 760 91 43 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook wie vragen heeft over het vervoer van rolstoelgebruikers kan op deze coördinaten terecht. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Handicar Beveren zoekt vrijwillige chauffeurs die 1 à 2 dagen per maand willen vrijmaken om minder-mobiele mensen te vervoeren in één van de twee aangepaste voertuigen.

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeente Sint-Gillis-Waas gaat haar handicar vervangen. De huidige is tien jaar oud en heeft meer dan 246.160 kilometer op de teller.

BEVEREN. Handicar Beveren beschikt sinds donderdag 9 april 2009 over een tweede voertuig. Met de nieuwe handicar kan beter worden voldaan aan de hoge vraag. Op dertien jaar tijd is het aantal ritten...

SINT-GILLIS-WAAS.  Op 1 september treedt het nieuwe gebruiksreglement van de handicar in werking. De grootste verandering is wellicht dat het gebruik vanaf dan niet meer gratis is.

BEVEREN. De gemeente gaat weer een nieuwe handicar kopen. Ook vorig jaar kwam een nieuwe wagen in dienst nadat de car was beschadigd bij een ongeval. Nu wordt de gekende oude handicar van het type...

BEVEREN. Op 12 december werd de nieuwe Handicar plechtig overhandigd aan de vrijwillige chauffeurs van het rode Kruis, afdeling Beveren. Het nieuwe voertuig is voorzien van alle comfort: zoals een...