Handicar Beveren in het nieuw

ImageBEVEREN. Op 12 december werd de nieuwe Handicar plechtig overhandigd aan de vrijwillige chauffeurs van het rode Kruis, afdeling Beveren. Het nieuwe voertuig is voorzien van alle comfort: zoals een rolstoellift, aangepaste zitplaatsen, airconditioning en extra verwarming, gps-navigatiesysteem, een handenvrije carkit zodat de chauffeur in alle veiligheid kan communiceren met de klanten, het dispachcentrum,….

 

De Handicar is een vervoersdienst voor minder mobiele personen ingericht door de gemeente Beveren. Mede dankzij de inzet van de vrijwilligers van het Rode Kruis Beveren is de dienst op 12 jaar tijd uitgegroeid tot een waar succes. Bij de start in 1995 werden amper 186 ritten gedaan. Momenteel zijn er maandelijks 186 aanvragen. Dat is goed voor gemiddeld 7 ritten per dag. Al zijn uitschieters van 14 ritten per dag geen uitzondering meer.

 

Momenteel beschikt de handicar over een ploeg van 21 chauffeurs. Mensen die ook als vrijwillige Handicar-chauffeur aan de slag willen, kunnen zich steeds melden bij Willy Van Waesberge van het Rode Kruis op het telefoonnummer 03 755 08 16. De vrijwilligers worden door het Rode Kruis permanent opgeleid en bijgeschoold, want klantvriendelijkheid, deskundigheid en veiligheid zijn een absolute prioriteit.  Op de dienst Sociale & Economische zaken van de gemeente worden de ritaanvragen opgenomen en gepland. Deze dienst zorgt er tevens voor dat de Handicar technisch in topconditie blijft.

 

Lees ook:

BEVEREN. Handicar Beveren zoekt vrijwillige chauffeurs die 1 à 2 dagen per maand willen vrijmaken om minder-mobiele mensen te vervoeren in één van de twee aangepaste voertuigen.

BEVEREN. De gemeente gaat weer een nieuwe handicar kopen. Ook vorig jaar kwam een nieuwe wagen in dienst nadat de car was beschadigd bij een ongeval. Nu wordt de gekende oude handicar van het type...